Tržište kriptovaluta dostiglo vrijednost od dva biliona dolara

Izvor: TANJUG

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 week u

Zanimljivosti

Foto izvor: Ilustracija

Vrijednost tržišta kriptovaluta dostigla je dva biliona dolara, vođena rastom cijene etereuma, drugog najpopularnijeg digitalnog novčića u svijetu.

Za nešto više od dva mjeseca, tržišna kapitalizacija virtuelnih valuta se udvostručila, prema podacima sa veb sajta za praćenje cijena KoinGeko, pošto broj malih i institucionalnih investitora vrtoglavo raste, prenosi CNBC.

Bitkoin, najveća globalna digitalna valuta, učestvuje sa više od 50 odsto u ukupnoj tržišnoj kapitalizaciji virtuelnog novca.

Samo od početka ove godine, bitkoin je zabilježio rast od više od 100 procenata, što je doprinjelo do povećanja ukupne vrijednosti kripto tržišta.

Prošlog mjeseca, ovaj novčić je dostigao rekordnu cijenu iznad 61.000 dolara, a trenutno se trguje, prema podacima Koindeska, na nivou od oko 58.800 dolara.

Ipak, izgleda da je najnoviji rast vrijednosti ovog tržišta vođen skokom etereuma, koji je jutros na azijskom trgovanju zabilježio istorijski najvišu cijenu od 2.151,25 dolara, prema ciframa sa Koindeska.

Etereum je od početka godine do danas ojačao za više od 180 procenata, dodaje CNBC.

Kompanije pokazuju sve veće interesovanje za ovu kriptovalutu, što potvrđuje podatak da je kineski proizvođač aplikacija Meitu prošlog mjeseca uložio u etere 22,1 milion dolara, postavši jedna od prvih velikih kompanija koja je to učinila.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider