Prva pivska fontana u Evropi

Izvor: blic.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Zanimljivosti

Slovenački gradić Žalec poznat po prozvodnji hmelja planira da napravi prvu pivsku fontanu u Evropi, kako bi promovisao svoje pivo, ali i privukao turiste.

Za gradnju prve evropske fontane iz koje će moći da se natoči pivo, najviše se zalaže načelnik opštine Janko Kos, a podržala ga je i nacionalna turistička organizacija.
Iako se neki protive takvom trošenju novca, u opštini sa 20 hiljada stanovnika, u budžetu je za projekat već obezbjeđeno 170.000 evra, što je polovina planiranog iznosa. 

Predviđeno je da fontanu s pivom posjećuju turističke grupe i drugi posjetioci koji bi za šest evra kupili pravo da tri puta natoče po tri decilitra različitih vrsta slovenačkog piva od hmelja iz tog kraja.
Za točenje bi trebalo da se koristi krigla s kodom, koju je dizajnirao poznati umjetnik Oskar Kogoj. 

Direktorka opšinske uprave Tanja Razboršek izjavila je da su se za fontanu s pivom odlučili u konsultaciji s građanima, među kojima su sproveli anketu o tome kako da pojačaju turistički identitet.
Ideja je ,,pozajmljena” iz Rogaške Slatine gdje već postoji fontana iz koje posjetioci tamošnjih hotela mogu besplatno da natoče mineralne vode različitih vrsta i temperatura.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider