Kina prva dobila leteći taksi! (VIDEO)

Izvor: rtrs.tv

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Zanimljivosti

Foto izvor: https://rs.sputniknews.com

Kineska tehno-kompanija Ehang predstavila je prvi dron na svijetu sposoban da prevozi putnike.

Taksi dron Ehang 184 imao je svoju premijeru u južnom kineskom gradu Gvangžuu.

Bespilotnim taksijem upravlja automatski sistem za letenje, tako da putnici ne moraju da znaju da upravljaju letjelicom.

Međutim, putnici koji imaju iskustva sa pilotiranjem mogu da lete koristeći i ručne komande.

– Nijedno od tradicionalnih letećih vozila ne može postići cilj potpuno samostalnog leta, tako da su i dalje daleko od običnih ljudi. Ali naš uspješan let danas pokazuje da su prizori koje smo vidjeli samo u naučno fantastičnim filmovima sada vrlo blizu običnim ljudima – naveli su iz kompanije.

Taksi dron ispitalo je više od 150 inženjera, koji su obavili hiljade sati probnog leta, uključujući test vertikalnog penjanja, test s teretom do 230 kilograma i test visoke brzine do 130 kilometara na sat, dok je test sa putnicima posljednji u nizu.

Dron je jednosjed i može da prenese jednog putnika težine do 100 kilograma u letu dugom 23 minuta, saopštila je kompanija.

Dron može da pomogne ljudima da izbjegnu saobraćajnu gužvu na zemlji, ali i za druge svrhe. Uvijek možemo da zamislimo hitno spasavanje ili prebacivanje pacijenta u bolnicu ili se može koristiti za turizam, navode iz kompanije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider