Čudo od djeteta: Sa devet godina završava fakultet

Izvor: Index.hr

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Zanimljivosti

Foto izvor: Screenshot

Čudo od djeteta iz Belgije u dobi od 9 godina studira elektrotehniku i u decembru planira da diplomira na Tehnološkom Univerzitetu Ajndhoven, na studijama koje je tek prošle godine upisao.

Nakon toga Loren Simons planira da upiše doktorske studije elektrotehnike, a istovremeno će studirati medicinu, kako je rekao njegov otac Aleksander za “CNN”.

Dječakov talenat prvo su primijetili djed i baka, a roditelji su smatrali da pretjeruju, ali ubrzo su se i učitelji složili.

Testirali su ga u potrazi za granicama njegovog talenta i rekli roditeljima da je poput spužve, upija nevjerovatno puno informacija i to brzo.

Loren dolazi iz ljekarske porodice, ali i dalje nema objašnjenja zašto je tako nadaren. Univerzitet mu je dozvolio da završi studije ranije od drugih studenata. 

Sjerd Halshof sa Univerziteta je izjavila da je Loren “jednostavno izvanredan”.

Loren je najbrži student kojeg smo ikada imali. Ne samo da je hiperinteligentan nego je i vrlo saosjećajan – ispričala je ona.

Njegov napredak, naravno, nije ostao neprimijećen i već ga traže prestižni univerziteti širom svijeta, ali Lorenova porodica još ne želi da kaže koje ponude razmatraju za njegov doktorat.

Njegovi roditelji paze da Loren uz učenje ima vremena i za igru.

Ne želimo da postane previše ozbiljan. On radi šta god želi – rekao je njegov otac Aleksander i dodao da moraju da pronađu ravnotežu između djetinjstva i njegovih talenata.

Loren već zna šta želi da radi u životu, a to je razvoj vještačkih organa.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider