Kasipović: Opština Pale će imati podršku Vlade RS

Izvor: redakcija/M.Medić

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Nakon današnje posjete opštini Pale i sastanka sa načelnikom opštine Boškom Jugovićem, potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović rekao je da je za Vladu RS veoma važno kako će se Pale razvijati pri čemu će opština imati punu podršku Vlade.

Na sastanku sa načelnikom Pala  i prisustva ministara finansija Zorana Tegeltije, Kasipović je izrazio uvjerenje da će se u toj opštini, uz podršku Vlade, angažman načelnika i lokalne Skupštine naći dovoljno energije da se radi u interesu građana.

Došli smo da čujemo koji su razvojni projekti opštine, koje su ideje u zapošljavanju i da kažemo da će Pale imati podršku Vlade RS kada je riječ o zapošljavanju. Takođe, zanimala nas je i mogućnost podrške Vlade kada je riječ o infrastrukturnim projektima“, rekao je Kasipović i dodao da je za Vladu RS i njega lično naročito važno pitanje funkcionisanja Univerziteta.

On je naglasio da je za razvijanje jedne lokalne zajednice neophodna kvalitetna, tijesna, principijelna i dobra saradnja načelnika i lokalne Skupštine.

Svi znamo primjere loših lokalnih zajednica u RS koje su bilježile znatan zaostatak u razvoju. Uvjeren sam da će se ovdje uz podršku Vlade, angažman načelnika i lokalne skupštine pronaći dovoljno energije da se radi u interesu građana Pala“, rekao je Kasipović.

Na pitanje novinara o današnjim najavama Sindikata pravosuđa da će stupiti u štrajk ako im ne budu isplaćene naknade za prevoz, Kasipović je odgovorio da je štrajk uvijek najlošije rješenje.

„Ja sam uvijek na raspolaganju za razgovor sa Sindikatom pravosuđa. Vlada RS je ponudila model rješavanja i ranijih obaveza koje nisu izvršene. Vjerujem da ću se vidjeti sa predstavnicima Sindikata sljedeće sedmice,  gdje će se iznaći rješenje i za to pitanje“, istakao je Kasipović.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da se na današnjem sastanku razgovaralo o generalnoj podršci Vlade RS opštini Pale i da je današnja posjeta jedna od najvažnijih od početka njegovog mandata.

Danas smo imali vrlo važnih prijedloga, a izdvojio bih formiranje odjeljenja Osnovnog suda u Sokocu na Palama. Takođe, razgovarali smo o podršci zapošljavanju preko zavoda za zapošljavanje, kao i o OC `Jahorina`“, istakao je Jugović i dodao da je riječi bilo i o finansijskoj podršci Vlade RS infrastrukturnim projektima.

Jedan od primjera naše saradnje je i sanacija OŠ „Pale“ koja je u toku, a za koju je predsjednik RS Milorad Dodik poklonio 100.000 KM. Zahvaljujući saradnji sa UNDP-om, stvorena je mogućnost za sanaciju tog objekta u skladu sa energetskom efikasnošču. Takvih projekata će biti i u budućnosti“, dodao je Jugović.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider