Vuković: Naučna konferencija važna jer okuplja eminentne stručnjake iz regiona

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković izjavio je danas da je tradicija “Јahorinskog poslovnog foruma” veoma važna, jer okuplja eminentne stručnjake iz cijelog regiona.

On je naveo da grad pomaže sve aktivnosti koje vode univerziteti, kao što je i ova konferencija, te da mu je drago što se sa Ekonomskim fakultetom Pale pojavljuju i drugi ekonomski fakulteti iz regiona.

Vuković kaže da će, prema njihovim informacijama, biti publikovani važni radovi sa naučne konferencije, a sam naziv poslovnog foruma je veoma interesantan jer se tiče tržišta, morala i ekonomskih politika u svjetlu evropskih integracija.

– Nadam se da će ono što ćemo čuti od eminentnih stručnjaka biti upotrijebljeno i u praksi, s obzirom na to da je ekonomija veoma važna za razvoj Republike Srpske – rekao je Vuković na konferenciji za novinare na Јahorini.

Prema njegovim riječima, za grad Istočno Sarajevo jedna od najvažnijih ustanova je Univerzitet koji u svom sastavu ima osam fakulteta, a Ekonomski zauzima važno mjesto.

Prodekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Boban Melović istakao je da je ovaj fakultet tradicionalno partner u organizovanju “Јahorinskog poslovnog foruma” i da mu je drago što učestvuju u diskusijama i brojnim panelima u okviru ovog skupa.

– Kao najstariji fakultet u Crnoj Gori, koji sljedeće godine slavi 60 godina od osnivanja, nastojimo da budemo partneri na nekoliko konferencija u okruženju. Ovaj forum je jedan od najvrednijih i njemu poklanjamo posebnu pažnju – rekao je Melović.

On je dodao da se svi suočavaju sa sličnim problemima, tako da ovakav skup dođe kao odličan način da učesnici razmijene mišljenja kako bi došli do najboljih rješenja za izazove sa kojima se suočavaju.

U hotelu Termag na Јahorini danas je otvorena naučna konferencija “Јahorinski poslovni forum 2019” na kojoj učestvuju eminentni profesori iz regiona, kao i predstavnici poslovne zajednice, banaka i drugih finansijskih institucija, te vlasti odgovornih za ekonomski razvoj i lokalnih zajednica.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider