Vještački snijeg na Јahorini od 20. decembra?

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 years u

Turizam

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Tošić izrazio je uvjerenje da će zimska sezona na Јahorini početi krajem decembra, do kada bi trebalo da budu završeni radovi vezani za sistem vještačkog osnježavanja skijaških staza.

Na štandu Turističke organizacije Republike Srpske u Novom Sadu, Tošić je rekao da izvođači radova na vještačkom osnježavanju ski-staza na Јahorini daju čvrsta obećanja da će sve biti završeno do 20. decembra.

Prema njegovim riječima, dužina zimske sezone na Јahorini više neće zavisiti od “volje neba” i uspostavljanjem sistema vještačkog osnježavanja ljubitelji skijanja će u zimskoj sezoni uživati 120 do 130 dana, umjesto dosadašnjih jedva 60 dana.

– Vještačkim snijegom moći će da se pokriju sve ski-staze. Planirali smo i svečano otvaranje sistema vještačkog osnježavanja planine 20. decembra, kao i atraktivan doček Nove 2019. godine na otvorenom prostoru – najavio je Tošić.

On je naveo da će u vještačko osnježavanje Јahorine biti uloženo oko sedam miliona KM.

– Trenutno se uveliko radi na pripremi staza za vještačko osnježavanje, kao i na izgradnji velikog vještačkog jezera na vrhu Јahorine, akumulacije neophodne za funcionisanje cjelokupnog sistema. Dobra vijest za skijaše je da su staze očišćene od kamenja – dodao je Tošić.

Planirano je da veliko jezero za vještačko osnježavanje bude i ljetnja turistička atrakcija.

– Oko tog jezera bi bili urađeni neki novi sadržaji da bi za turiste bilo atraktivno i ljeti. Јezero će biti osvijetljeno, oko njega će biti postavljene klupe, igrališta za djecu, kao i sportski tereni. Vjerovatno će tu biti i neki prihvatni centar s restoranom, gdje bi se turisti mogli skloniti u slučaju nevremena – dodao je Tošić.

Prema njegovim riječima, cijene pansiona i ski-pasa ne bi trebalo da pretrpi promjene u predstojećoj turističkoj sezoni.

– Zbog navedene sume za sistem vještačkog osnježavanja staza moguće je, ali to kažem s velikom rezervom, neznatno poskupljenje ski-pasa. Što se tiče cijena hotelskog smještaja, one se neće mijenjati, odnosno, ostaće na prošlogodišnjem nivou. Ono, što je sada sasvim izvjesno je da će cijene ljetnih pansiona biti i do 50 odsto jeftinije u odnosu na one u zimskoj sezoni – rekao je Tošić.

Promocija turističke ponude Republike Srpske u Novom Sadu održava se u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”.

Štand TORS-a postavljen je na centralnom novosadskom trgu – Trgu slobode, ispred ulaza u Gradsku kuću, a promoviše turističke potencijale Republike Srpske.

Na štandu TORS-a pred Novosađanima i drugim posjetiocima iz Vojvodine su najatraktivnije turističke destinacije Srpske, kao što su Banjaluka, Trebinje, Јahorina, Bijeljina, Bileća, Višegrad, Zvornik, Prijedor, Laktaši.

Svečano otvaranje štanda TORS-a u Novom Sadu obogatio je nastup mladih harmonikaša iz ugljevičkog “Orkestra harmonika” pod upravom Slavka Nikolića

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider