Uspješna ljetna sezona na Jahorini

Izvor: redakcija/M.M.

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Istočno Sarajevo

Turistička organizacija Grada Istočno Sarajevo može da se pohvali raznim ponudama, ali najviše pažnje privlači olimpijska ljepotica Jahorina, koja se ove godine može pohvaliti uspješnom ljetnom sezonom, i brojnim sadržajima koje nudi posjetiocima.

Turisti koji posjete Jahorinu u ljetnoj sezoni mogu da uživaju u pješačenju, planinarenju, branju šumskih plodova, vožnji bicikla, sportovima i svim drugim čarima koje jedna planina može da ponudi. Onima koji vole adrenalinske aktivnosti svakako preporučujemo paraglajding i vožnju Quad-om.

Menadžer hotela i član Udruženja hotelijera Jahorina Dragan Jakić kaže da posjetilaca posljednjih dana na Jahorini sve više s obzirom da je Jahorina ovog ljeta ponudila širok spektar sadržaja gostima.

„Dolazili su nam gosti iz Sarajeva i iz okolnih zemalja. Veliku pažnju pridajemo kongresnom turizamu, s obzirom da smo mi sky ressort a ne gradski, čime smo poprilično zadovoljni“, rekao je Jakić i dodao da Jahorina može posebno da se pohvali ljetnim vremenskim uslovima,  kao i sadržajima koje nudi planina i svi hoteli u ljetnom periodu.

On ističe da Udruženje hotelijera nije u potpunosti zadovoljno svim sadržajima na Jahorini koja kako on kaže može ponuditi još mnogo više na čemu oni insistiraju svake godine uvođenjem noviteta i poboljšanjem postojećih usluga za sve posjetioce Jahorine.

„Postoji i dosta neriješenih situacija na samoj destinaciji koje utiču na pojavljivanje Jahorine na svim tržištima gdje bi Jahorina mogla ponuditi mnogo više“ naglasio je Jakić i rekao da su cijene za narednu sezonu već formirane i da su rezervacije krenule, posebno za period proslave nove godine i školskih raspusta.

Pošto smo proveli jedan ljetni dan na našoj ljepotici Jahorini i uživali u čistom planinskom vazduhu, šetnjama i prijatnoj temperaturi, odlučili smo se da sve to „začinimo“ jednom vožnjom Quad-om sa obučenim instrukturom i direktoricom Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Brankom Spasojević. Nakon vožnje smo imali jedan predivan doživljaj koji smo ponijeli sa planine. Vožnja Quad-om nam je omogućila da uživamo u prelijepom pogledu na razne dijelove planine, i da osjetimo adrenalin vozeći se po različitim terenima.

Jahorina kvadovi_Text (2)

„Ono što svi treba da posjedujemo tokom Quad bajk tura jesu kacige koje su obavezne, brile koje štite oči od prašine, kamenja i sličnog, jakne kao zaštita od kiše ili vjetra,i rukavice sa branicima koje štite šake. Ne trebamo previše poznavati Quda-ove da bi se učestvovalo u turama, dovoljno je da budemo oprezni i da racionalno razmišljamo u određenim situacijama“, naglasio je animator na sportsko-rekreativnim sadržajima i vodič za Quad bike ture hotela Milan Đapić i dodao da Jahorina posjeduje blizu 100 km staza za Quad-ove koji gostima omogućuju i višesatnu vožnju.

„Vožnja Quad-ovima je nešto što je jako popularno u zadnjih par godina na Jahorini, i zainteresovanost gostiju je veoma velika. Ljudi su občno oduševljeni i njihove impresije su izvanredne“, naveo je on.

branka_spasojevic

Direktorica Turističke organizacije Grada Istočno Sarajevo Branka Spasojević ističe da pored vožnje Quad-om Jahorina ljeti može da ponudi mnogobrojne sadržaje koji upotpunjuju ovu turističku destinaciju.

„Ovog ljeta smo imali jako puno gostiju, o čemu će svjedočiti podaci koje ćemo imati do kraja godine. S obzirom na zimske vremenske uslove i vrijeme koje nam nije išlo na ruku, ove godine na Jahorini je ljeto kao stvoreno za uživanje. Priroda je prelijepa i svi oni zaljubljenici u planinu i prirodu imaju šta da vide i imaju u čemu da uživaju“, rekla je Spasojević.

  1. Koliko je bilo noćenja, odnosno koliko se platilo boravišnih taksi

    1. Da da, koliko je uplaćeno takse? Sramota je hvaliti se Jahorinom a dozvoljavati da propadne radi interesa pojedinih ljudi. Ta planina je kompleksno preduzeće a postavljena je ova simpatična devojčica da vodi TO Grada??? Nema oznacene a ne uređene staze na cijeloj planini za šetnju, divlji ugostiteljski objekti štrče poput zaraze, nema fiskalnog računa da ubiješ konobara, smeće, građevinski materijal razbacan , vikendice poluzapustene, ruine od starih hotela itd,itd…sramota gospodo

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider