”Trka poznatih ljubitelja Jahorine”: Promocija planine i sporta

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godina u

Turizam

“Trka poznatih ljubitelja Jahorine” ima regionalni značaj u promociji planine i sporta, a ove godine imala je i humanitarni karakter, rekao je Srni jedan od organizatora Nemanja Vučetić.

Vučetić je naveo da ova trka okuplja ljude iz cijeloga svijeta i promoviše sport, planinu, ljubav, druženje.

On je naveo da je jučerašnja trka okupila istinske zaljubljenike u skijanje i olimpijsku ljepoticu, kao što su Jure Franko, Bojan Križaj, Ana Stanić, Nele Karajlić, Milan Kalinić, Branimir Rađenović, Marko Marković, Neven Bošković i mnogi drugi.

Vučetić je istakao da je proslavljeni skijaš Jure Franko izrazio oduševljenje Jahorinom, na kojoj je prvi put skijao, te da je uporedio sa evropskim skijaškim centrima kada je riječ o uređenju staza i vertikalnom transportu.

Za razliku od prethodne godine, ovogodišnja trka imala je društveno-odgovorni karakter, a sav novac od kotizacija poklonjen je u humanitarne svrhe.

“Organizatori su tokom VIP zabave dodijelili ček od 4.000 KM direktoru Roditeljske kuće iz Sarajeva Fikretu Kubatu. Osim zabave i takmičenja, to je bila i društvena odgovornost”, rekao je Vučetić, koji je i direktor marketinga u hotelu “Termag” na Jahorini.

Učesnici u prvom dijelu “Trke poznatih ljubitelja Jahorine”, koja je juče održana, bili su članovi Udruženja “Međedi”, a prvo mjesto u muškoj kategoriji osvojio je Aleksandar Vujičić, drugo Dragomir Radulović, dok je treće pripalo Mirku Popoviću.

U ženskoj kategoriji Ana Stanić osvojila je prvo mjesto, drugo Una Momirović, dok je treće mjesto pripalo Marini Nićifrović.

Pobjednici druge trke, koju su otvorili proslavljeni skijaši Jure Franko i Bojan Križaj, u ženskoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Žani Novaković, drugo Marijani Granzov Močević, a treće Ani Stanić.

U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Strahinja Đokanović, drugo mjesto pripalo je Vladimiru Lučiću, a treće Saši Mimiću.

Organizatori trke su Olimpijski centar “Jahorina”, kompanija “Komtrejd” i hotel “Termag”, dok je glavni sponzor “Mercedes benz”.

Prijatelji “Trke poznatih ljubitelja Jahorine” su kompanije “M:tel”, “Gopro”, “Prointer”, “Filips”, “Sarajevska pivara”, Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, “Sarajevski kiseljak”, “Drina osiguranje”, “Plantaže 13. jul” i “Petrol”.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2