Trebević Challenge – osvoji Trebević i nagradu!

Izvor: redakcija/fb

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godine u

Ostali sportovi

U cilju promocije Trebevića, trail trčanja i Midi Trail trke koju PD Javorina organizuje 30-31. jula 2016. godine u okviru Jahorina Ultra-Traila, kreirano je jedinstveno takmičenje u kojem ne pobjeđuju najbolji.

Trebević Challenge je izazov u kojem mogu učestvovati rekreativci i sportisti koji vole planinu, trčanje, zabavu, takmičenje i prevazilaženje vlastitih granica.  Cilj je unijeti zabavu u sport i podstaći što više vježbača da savladaju uspon od Sarajeva do Trebevića, odnosno od vlastite sofe do najvišeg njegovog vrha Sofe, a da pri tome mogu poboljšati kondiciju, pratiti lični napredak i osvojiti vrijedne nagrade.

O stazi

Trebević Challenge se odvija na stazi od Kozje ćuprije do vrha Sofe na Trebeviću. Duga je 10 km, ima 1100 m uspona i predstavlja prvu trećinu Midi Traila. GPS zapis staze možete snimiti na telefon ili neki drugi uređaj putem kojeg ćete pratiti trek. Na blogu Trčim jer štrčim je postavljen opis s fotografijama sa staze koji će vam dodatno olakšati praćenje treka. Više informacija na blogu.

U čemu je izazov?

Svi koji žele učestvovati javno u izazovu nazvanom Trebević Challenge, potrebno je da tokom uspona do vrha snime svoj trening bilo kojom aplikacijom ili uređajem koji bilježi trasu, udaljenost i vrijeme za koje su završili aktivnost. Podatke sa treninga je zatim potrebno u vidu slike postaviti na Facebook stranici Trebević Challengea kao i fotografiju/selfie na kojoj je finišer/ka uz stub sa oznakom vrha Sofe. Startna i ciljna pozicija moraju biti iste a zbog korištenja različitih aplikacija, dozvoljena su odstupanja od 250m u odnosu na ukupnu dužinu staze.

Sistem takmičenja

Svaki takmičar može postaviti više zapisa sa svojih treninga dužinom naznačene staze. Na ovaj način povećavate sebi šansu da osvojite nagradu a treninzima na ovom dijelu staze dobijate kvalitetnu penjačku kondiciju i pripremu za planinske trke, a posebno ako želite učestvovati na Jahorina Midi Trailu.

Trebević Challenge je takmičenje u kojem možete pobjediti a da ne morate biti najbrži! Pobjednici su finišerka i finišer koji budu imali zabilježeno vrijeme najbliže trenutnom rekordu staze u ženskoj i muškoj kategoriji koje su postavili rekreativci solidne kondicije što znači da pobjediti može i neko ko je sporiji od rekorda staze ili od učesnika koji je značajno brži od rekorda staze.

Organizator neće otkrivati rekord staze sve do završetka takmičenja, 03. jula 2016. godine. Trenutni rekordi staze će biti pohranjeni u kovertu koja će na čuvanje biti povjerenja redakciji portala Klix, medijskog pokrovitelja Jahorina Ultra-Traila. Po završetku takmičenja, redakcija i organizator će otvoriti kovertu i objaviti rekorde staze kao i imena učesnike s najbližim rezultatom koje će partner Jahorina Ultra-Traila, GBT Banja Luka nagraditi vrijednim robnim nagradama:

1. mjesto (trenerka, aktivna majica, čarape)
2. mjesto (aktivna majica, čarape)
3. mjesto (aktivna majica, čarape)

GBT će dodijeliti nagrade za pobjednike u muškoj i ženskoj kategoriji.

Preporuka našeg sponzora, domaće kompanije za proizvodnju sportske odjeće, GBT Banja Luka:
Na dijelovima staze s velikim usponom, hodajte, a trčanje ubacite na blagim uzbrdicama. Brzinu kretanja prilagodite sopstvenoj kondiciji jer u ovom izazovu, nije presudno biti najbrži. Bitno je stići do cilja! Nosite vodu sa sobom i odjeću od dri-fit materijala. Zaštitite se pokrivalom za glavu.

SREĆNO!

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider