Tošić: Sve veća posjećenost i sve bolji turistički sadržaji

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Turizam

U Istočnom Sarajevu turizam je u usponu i treba ulagati u njega, jer postoji potencijal koji je potrebno usavršavati i promovisati, pa će rezultati doći, ističe direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić.

On napominje da je, zahvaljujući brojnim investicijama koje su realizovane na Jahorini, uređenju staza po FIS-ovim standardima i zabavnim programima, zimska sezona u regionu počela upravo na ovoj olimpijskoj planini.

“Jahorina je sada najposjećenija destinacija u Republici Srpskoj”, navodi Tošić u intervjuu za Srnu i napominje da je, prema podacima turističkih agencija, Jahorina najtraženija destinacija za boravak.

Tošić naglašava da je zimska sezona odlično počela i da će tako biti nastavljeno.

Na Jahorini će biti završen sistem vještačkog osnježavanja, što garantuje veći broj skijaških dana.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić podsjeća da se radi i veliko akumulaciono jezero površine 95.000 metara kubnih, koje će na ljeto biti upotpunjeno vodenim sadržajima – pedalinama, kanuima, a tu će biti i park za djecu i staze za šetnju, čime će biti privučen veći broj turista, a Jahorina prepoznatljiva i u ljetnjoj sezoni.

Tošić dodaje da je, osim Jahorine, značajno i izletište na Trebeviću, koje je doživjelo ekspanziju, zahvaljujući realizovanim investicijama.

On napominje da su i na Ravnoj planini ostvarene velike investicije – završena je prva faza gondole, jedinstvene u BiH, te ističe da će ponuda Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo biti upotpunjena kada bude završena druga faza ove žičare, koja će ići do Jahorine.

Tošić kaže da je i pećina Orlovača mikrodestinacija najpoznatija u BiH tog tipa koju posjećuje veliki broj ekskurzija i posjetilaca.

Popunjavaju se i ljetnji sadržaji na planini kako bi se privuklo što više turista i planina živjela tokom cijele godine.

Tošić naglašava da se posjećenost Jahorine povećala i u ljetnjim mjesecima, tako da je u prošloj godini u odnosu na 2016. broj posjetilaca i noćenja u tom periodu povećan za 30 odsto.

On ističe da je Gradska uprava Istočnog Sarajeva energiju usmjerila u organizaciju Evropskog olimpijskog festivala mladih /EJOF/, koji treba da bude održan u februaru 2019. godine.

Prema njegovim riječima, to će biti velika marketinška šansa za promociju i Istočnog Sarajeva i Jahorine kao destinacije, jer će na EJOF-u učestvovati takmičari iz 45 zemalja svijeta.

Tošić u intervjuu Srni najavljuje značajnu promociju Jahorine u martu, kada će biti održan “Egzit” festival pod nazivom “Festival 84”.

Festival će trajati od 15. do 18. marta, a već je prodato 7.000 karata, pa se u Turističkoj organizaciji nadaju da će postati tradicionalan.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar