Sutra akcija čišćenja Jahorine

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Turizam

Na Jahorini će sutra biti organizovana akcija čišćenja ove planine, povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine.

Cilj akcije je podizanje svijesti o značaju očuvanja životne sredine, kao i zdravog načina života.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je danas na konferenciji za novinare da će akcija početi okupljanjem srednjoškolaca, djece iz vrtića, studenata od 8.00 časova na platou Poljice.

“Učesnici će biti podijeljeni u sektore i imati vođe. Cilj akcije je, ne samo očistiti planinu, već je približiti djeci, ali i podići svijest o zaštiti životne sredine”, naglasio je Ljevnaić.

On je zahvalio za podršku Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, Ministarstvu uprave i lokalne samouprave, gradu Istočno Sarajevu, opštinama Pale i Trnovo.

Ljevnaić je naglasio da je u toku najveća investiciona sezona i realizacija brojnih projekata – od izgradnje gondole i alpin-kostera, koji će biti dug 2,5 kilometara.

Predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske Đorđe Lazić pohvalio je akciju čišćenja planine čiji je cilj podizanje ekološke svijesti kod mladih i promovisanje potencijala Jahorine i zimi i ljeti.

On je istakao da je Jahorina turistički biser Republike Srpske koja je oborila sve rekorde po pitanju dolazaka, noćenja.

Prema njegovim riječima, Jahorina je veliko gradilište, a Ministarstvo trgovine i turizma će, zajedno sa Vladom Republike Srpske, uzeti učešće u investicijama za izgradnju gondole i tako nastaviti sa podrškom razvoju ove planine.

“Odluka je Vlade Republike Srpske da za izgradnju gondole da 16 miliona KM, od čega šest miliona KM ide u okviru emisije obveznica, a devet miliona u okviru garancije Vlade. Time menadžmentu Olimpijskog centra dajemo vjetar u leđa za razvoj Jahorine”, naglasio je Lazić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” Nedeljko Elek naveo je da je ovo rekordna godina kada je riječ o investicijama na Jahorini, gdje se trenutno gradi 50.000 metara kvadratnih.

“Investicije su iz vlastitih sredstava, i to 10 miliona KM koje će biti utrošene u ljetne sadržaje i 17 miliona KM za izgradnju gondole iz kreditnih sredstava. Zahvaljujem Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću za saradnju. Jahorina je na dobrom putu da za dvije godine postane najbolji ski-centar u regionu”, rekao je Elek.

On je dodao da je u toku prva faza pripreme terena za izgradnju gondole, koja bi trebalo da bude otvorena 1. decembra ako vremenski uslovi dozvole.

Pjevačica Nataša Bekvalac, koja će sutra od 19.00 časova održati besplatan koncert u hotelu “Termag”, rekla je da prvi put boravi na Jahorini i da podržava akciju čišćenja, jer se tako mladi uče pravim vrijednostima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider