Slovenija, pored pivske, dobija i drugu vinsku fontanu

Izvor: Nezavisne novine

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Turizam

Foto izvor: Ilustracija

Slovenija će u novembru biti bogatija za još jednu fontanu iz koje će teći alkohol – nakon fontane piva u Žalcu i vina u Marezigu, vino će teći i iz fontane u Vodolama kraj Maribora.

Vinska cesta Maribor uskoro će biti bogatija za atrakciju, koja će, kako se očekuje, privući još više posjetilaca u vinograde oko štajerske prestolnice, izvještava siol.net.

Bogdan Mak sa imanja Sunčani raj u Vodenjaku kod Maribora najavio je da će uskoro otvoriti fontanu vina iz koje će poteći “najbolja štajerska vina”.

Fontana bi trebala biti postavljena na imanju početkom novembra, a iz nje će teći šest različitih vina iz šest lokalnih vinarija, kao i dva bezalkoholna napitka.

Imanje Sunčani raj organska je ekološka ekonomija koja proizvodi i prerađuje industrijsku konoplju, bundevu, grah i slatki krompir, a također imaju plantažu ljekovitog bilja i nude posjetiocima adrenalinsko iskustvo.

Naime, posjetioci mogu testirati svoju hrabrost vozeći se na čeličnoj cijevi ili “zipline”, pod nazivom Pčelinja godina, koji se smatra najdužim spustom u Štajerskoj.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider