Savršen odmor u zdravom i opuštenom ambijentu

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 godine u

Turizam

U danjašnje vrijeme zaposleni ljudi su izloženi svakodnevnom stresu i drugim psiho-fizičkim naporima, i kao takvima je preporučen redovan odmor i aktivnosti u zdravoj sredini. Idealno bi bilo kada bi bar dva dana u sedmici izložili svoje organizme apsolutno čistom vazduhu bogatom kiseonikom i bavili se nekom aktivnošću u takvom okruženju.

Područje Istočnog Sarajeva je bogato lokacijama koje bi bile pogodne za takve odmore, ali mi smo uspjeli da izdvojimo jednu. Radi se o kući za odmor „Cicović“ koja se nalazi pod olimpijskom ljepoticom, prelijepom Jahorinom. Na samo desetak minuta vožnje od Olimpijskog centra i na dvadesetak minuta od Sarajeva, ova kuća u prirodi se nameće kao odlična lokacija za odmor u svakom godišnjem dobu.

Ono što kuću za odmor „Cicović“ čini posebnom jeste njena pozicija za koju nije pretjerano reći da je savršena za ovu vrstu odmora. Cijeli kilometar do prvog komšije čini ovo mjesto idealnim za uživanje bez ometanja i neželjnih pogleda. Osim lokacije u predivnoj prirodi kuća za odmor „Cicović“ je posebna i po sadržajima koje nudi.

Sama kuća ima pet kreveta u sobama na spratu kao i dodatna tri ležaja u prizemlju, uz sve neophodne prostorije i opremu za prijatan boravak. Od sadržaja ističemo bazen sa kristalno čistom i pitkom izvorskom vodom koja izvire na samo nekoliko metara od objekta. Uz simpatični bazen sigurno će koristiti i roštiljsko mjesto sa sačem, pa će uživanje sigurno biti praćeno i kvalitetnom hranom. A ukoliko niste vični takvoj pripremi hrane, ljubazni domaćin će vrlo rado da spremi sve što se dogovorite.

Čista voda je jedan od najvrijednijih resursa ove kuće jer pored bazena tu je i veseli potočić koji žubori na samo par metara od objekta, dok se na samo pet minuta šetnje nalazi i planinska rijeka Prača na kojoj je moguć i ribolov na plemenitu potočnu pastrmku koja živi u isključivo potpuno čistoj planinskoj vodi. Dozvola se lako i po povoljnoj cijeni dobije u obližnjoj ribarskoj kući.

Priuštite sebi odmor iz snova uz kupanje, šetanje, vožnju planinskog bicikla, planinarenje, ribolov, branje gljiva i drugih divljih poslastica, te druge slobodne aktivnosti u prirodi, ili jednostavno odmor u potpunoj privatnosti i prirodnom okruženju po izuzetno povoljnim uslovima. Kontaktirajte ljubaznog domaćina na 065/593-538 i rezervišite svoje dane u jedinstvenoj kući za odmor i napišite nam da li smo bili u pravu kada smo toplo preporučili ovo mjesto. Recenziju ćemo takođe objaviti na vašem omiljenom portalu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider