Radovi na sedam infrastrukturnih projekata

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: arhiva

Radovi na sedam značajnih infrastrukturnih projekata na Jahorini su u toku sa ciljem još bolje i uspješnije zimske sezone.

Najveći i najznačajniji projekat trenutno je izgradnja prve kabinske gondole pod radnim nazivom “Partizan”, kojom će kapacitet skijališta biti povećan za 2.700 skijaša po satu.

U Olimpijskom centru Jahorina navode da će to biti jedina instalacija koja će raditi kada duvaju jaki vjetrovi i kada ne rade šestosjedi.

Pedsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Nedeljko Elek rekao je da pozicija gondole obezbjeđuje neprekidan rad skijališta i povezivanje skijaških staza Poljica i Skočina.

“Uz gondolu gradimo i 3.000 metara novih staza koje će biti osnježene i zaštićene vjetroustavima. Nove staze izgledaju odlično, a vjerujem da će skijašima biti posebno zanimljiv dio staza oko kabinske gondole. Ovo je veliki napredak za Jahorinu”, rekao je Elek, koji je sa direktorom Olimpijskog centra Dejanom Ljevnaićem i članom Nadzornog odbora Ljubomirom Mrdom danas posjetio radilišta.

Oni su se uvjerili da svi zaposleni ulažu velike napore da bi Jahorina zasijala još većim sjajem.

Projekat alpin koster je ljetnja atrakcija i uskoro će, uz veliku proslavu, biti pušten u pogon.

“Siguran sam da je sa 2.500 metara, ovo najduži alpin koster na Balkanu. Završili smo sa montažom, a trenutno je u toku sigurnosna provjera ove instalacije koja će kretati od vrha pored vještačkog jezera, a završavati na platou Poljice”, rekao je LJevnaić.

On je naveo da je na polaznoj stanici boba, na najljepšoj lokaciji na planini, u toku izgradnja restorana sa pogledom na vještačko jezero i jahorinske padine koji će raditi tokom cijele godine.

U toku su i radovi na zamjeni starog ski-lifta “Poljice” novom instalacijom “sidro” koja će sa 300 kapacitet prevoza skijaša povećati na 1.200 po času.

Staza “Poljice” biće osvijetljena sa obje strane, a rasvjetu će dobiti i poseban krak prema naselju Šator.

“Projekat osvjetljenja podrazumijeva i područje oko jezera na vrhu ali i dječijeg vrtića u podnožju planine na Poljicama. Jahorina konačno dobija ono što zaslužuje, sve ovo će izgledati svjetski i svi sa nestrpljenjem očekujemo novu zimsku sezonu”, istakao je Mrda.

Za narednu zimsku sezonu biće obnovljene i sve kapije za prolaz skijaša, prodajna mjesta karata, kao i uvedeni novi vidovi prodaje što će smanjiti gužve i čekanja na polazima liftova i ski-kasama.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar