Postanite volonter, prijavite se! T R I , Č E T I R I , S T A R T !

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godina u

Turizam

Jubilarno, peto izdanje trke Jahorina Ultra-Trail održaće se
od 26. do 28.07.2019. godine na stazama koje povezuju Ravnu planinu, Romaniju i Trebević s Jahorinom.

Na našem četvrtom izdanju održanom u julu 2018. godine okupili smo preko 470 trkača/ica iz ukupno 29 zemalja, a ove godine ih očekujemo još više, jer svake godine rastemo. U okviru Jahorina Utra-Traila organizujemo 4 trke različitih dužina: Mini – 16,8km, Midi – 38,6km, Maxi – 69km i Ultra – 101 km, a glavni posao volontera/ki je rad na ukupno 15 kontrolnih i okrjepnih stanica koje otvaraju svoja vrata u subotu u ponoć, a zatvaraju ih u nedjelju u 12h”, kažu organizatori društva Balkan Outdoor.

Svih ovih godina volonteri i volonterke su ti/e koji/e svesrdno odvajaju svoje vrijeme i trud u održavanju trke i pružali/e pomoć trkačima i trkačicama da obave svoju „misiju“ i stignu do cilja.

Volonteri/ke mogu biti angažovani tokom sljedećih faza:
Za vrijeme pripreme (izviđanje, markiranje staza, distribucija startnih paketa, logistika i distribucija hrane); ukupne pripreme traju 5-10 dana tokom mjeseca jula;
Za vrijeme održavanja trke (rad na okrepnim stanicama, kontrolnim tačkama, prijavama, mjerenju prolaznog vremena, rad u cilju i skidanje markacije).
Napomena: svaki volonter/ka se može prijaviti za jednu ili obje faze.

Ovim putem Vas pozivamo da postanete JUT volonter/ka da zajedničkim snagama uspješno iznesemo i ovo izdanje trke čime doprinosimo našem motu:Što bolja trka, to bolja promocija naših planina!

Ove godine nam je potrebno 100 motivisanih, vrijednih, odgovornih i vedrih volontera i volonterki. 10 pozicija je rezervisano za volontere/ke iz drugih zemalja koji će nam i na narednom izdanju biti značajna podrška.

Šta kao volonter/volonterka dobijate?
Učestvujete u stvaranju pozitivne slike o sebi i o BiH;
Dobru zabavu;
Dobar osjećaj jer ste dio pozitivnog događaja;
Volonterski paket (majica, hrana, kuponi za osvježenje, vožnja žičarom, volonterski certifikat);
Stvaranje novih prijateljstava;
Doživljaj trail trčanja iz druge perspektive (možda Vas i povuče ☺).

Zadnji rok za prijavu je 01.07.2019. godine, ali prijavite se odmah da Vas možemo zvati u šetnju JUT stazama i uputiti na lokacije okrijepnih stanica. Od volontera se očekuje da tokom trke sami dođu na mjesto volontiranja.

Za dodatne informacije, kontakt osoba je Maja Petek, koordinatorica za volontere/ke, +387 61 225 207, jut.volonteri@gmail.com, Facebook grupa: „Volonteri/ke Jahorina Ultra Trail“.

Prijavu za volontiranje izvršite putem sljedećeg linka. Budite dio Jahorina Ultra-Traila® 2019!

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2