Osmogodišnja Ljubica dvadesethiljaditi ljetni posjetilac planine

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Turizam

Foto izvor: instagram / oc jahorina

Izvršni direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Ivka Ivkić uručila je danas osmogodišnjoj Ljubici Mikić iz Niša bicikl, kao dvadesethiljaditom korisniku ljetnih sadržaja na ovoj planini.

Ljubica Mikić zahvalila je na osvojenoj nagradi, ističući da je veoma srećna.

Ivkićeva je rekla novinarima da je ovo veliki dan za Jahorinu jer su dodijelili nagradu dvadesethiljaditom korisniku šestosjeda, što se dešava prvi put u istoriji planine, te čestitala Ljubici na osvojenoj nagradi.

“Činjenica je od kako smo pustili u funkciju ljetni planinski bob u dužini od 2,5 kilometara, koji je najduži u regionu, Jahorina je postala centar zbivanja. Prilikom vožnje ovim bobom na šinama možete proći najlepše predele planine i dostići brzinu od 40 kilometara na sat što ga svrstava u jedan od tri najbrža planinska boba u Evropi”, pojasnila je Ivkićeva.

Ona je navela da su za sljedeću godinu spremili još tri velike adrenalinske atrakcije na Poljicama i kod jezera na vrhu, a s ciljem da Jahorina živi 365 dana u godini.

Prema njenim riječima, do kraja ljeta ostaje još mjeseca dana, te da su pripremili nagradne igre i događaje koje se mogu pratiti na društvenim mrežama.

“Prvog septembra nas očekuje emisija Sasvim blisko sa poznatima kada ćemo ugostiti u hotelu Vučko Sanju Marinković, Savu Miloševića i Vesnu Dedić. 15. septembra svi koji dođu sa našom instaliranom oficijalnom notifikacijim moći će da ostvare besplatnu vožnju šestosedom”, dodala je Ivkićeva.

Ona je navela da ih 20. septembra očekuje pošumljavanje Jahorine, zatim akcija čišćenja planine i za kraj 30. septembra će biti u pretprodaji karte za zimsku sezonu.

Direktor Turističke organizacije “Jahorina” Igor Tošić kaže da je značajna činjenica da je Jahorinom prošlo toliko ljudi, te da to potvrđuje da je Jahorina postala veoma atraktivna destinacija.

“Svjedoci smo da je posebno atraktivna zimi, ali zahvaljujući sadržajima i bobu na šinama koji je osvježenje, doprinijeće većoj posjećenosti i probuditi interesovanja. Sve naredne investicije koje se ovdje budu realizovale biće planski postavljene i garantovaće sve veći broj turista na ovoj planini”, navodi Tošić.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider