Olimpijska Jahorina utočište u vrelim ljetnjim danima

Izvor: Redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 10 mjeseci u

Turizam

Foto izvor: Arhiva

Najposjećeniji vikend ovog ljeta, sa više od 1.000 ljetnjih vožnji, obilježila je humanitarna trka i popusti na sadržaje.

Jahorina preplavljena turistima u toku vrelih dana, ostvareno više od 1.000 vožnji,  ljetnja sezona u jeku a posjetioci pristižu u potrazi za rashlađenjem i čistim planinskim vazduhom. Ovaj vikend na Jahorini obilježila je humanitarna trail trka u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina ali i nikad veća posjećenost.

Svi ljetnji sadržaji su bili okupirani zadovoljnim gostima, što je prouzrokovalo porast prihoda koji su dostigli čak 7.000 KM samo za dane vikenda. Zabilježen je i porast broja turista, vožnji i prihoda u odnosu na prošlu godinu za više od 45 odsto.

Naredne dane na olimpijskoj planini obilježiće puštanje u rad najveće ljetnje atrakcije u regionu, radi se o planinskom bobu dužine 2.500m koji će svečano biti otvoren u četvrtak, 15. avgusta. Tog dana će svi ljetnji sadržaji biti besplatni za korištenje posjetiocima Jahorine, a sve to će biti proslavljeno koncertom Ane Kokić od 16:00 časova na platou Poljice, za koji se takođe neće naplaćivati ulaznice. Subota, 17. avgust, je rezervisana za predstavu Đurologija, sa početkom u 21:00 čas u hotelu Vučko na Jahorini. Samo dan nakon Đurologije, ova planina će u okviru novog projekta „Sasvim blisko sa poznatima“ od 14:00 časova u hotelu Vučko ugostiti poznate glumce Mimu Karadžića i Katarinu Žutić.

Jahorina je postala središte zanimljivih dešavanja i konačno pokazuje svoj potencijal i u ljetnom periodu, novi projekti i investicije učiniće ovu planinu najpoželjnijom destinacijom u regionu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider