Odložena kandidatura za Evropa kup u alpskom skijanju na Jahorini

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Turizam

Direktor Olimpijskog centra Jahorina gospodin Dejan Ljevnaić sa predstavnicima menadžmenta Olimpijskog centra Jahorina posjetio je FIS konferenciju koja se od 28. maja do 2. juna održava u Cavtatu u Hrvatskoj.

Cilj ove posjete je održavanje pozitivnog kontinuiteta učešća Olimpijskog centra Jahorina na FIS konferencijama, predstavljanje Jahorine u najboljem svjetlu ali i lobiranje da se Evropa kup na Jahorini uvrsti u kalendar već sljedeće godine.

Na sastancima održanim u okviru FIS konferencije sa predstavnicima Međunarodne skijaške federacije i tehničkim delegatima, predstavnici Olimpijskog centra Jahorina informisani su da je kandidatura za Evropa kup u alpskom skijanju na Jahorini odložena za još jednu godinu. Razlog odlaganja ovog jako bitnog takmičenja kako za Jahorinu tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu je propust u mjerenju vremena tokom EYOF-a što je bila odgovornost Skijaškog Saveza Bosne i Hercegovine.

„Negativno sam iznenađen i da kažem razočaran zbog odlaganja Evropa kupa za još jednu godinu. Ako uzmemo u obzir napore koje svakodnevno ulažemo da bi Jahorinu predstavili na najbolji mogući način i da svijetu prikažemo sve njene potencijale, ali i informacije koje smo dobili nakon završetka EYOF-a o najvišim ocjenama koje je Jahorina dobila za pripremu borilišta smatram da zbog odgovornosti Skijaškog Saveza BiH u ovom slučaju zaista gubimo mnogo. Zbog slabe obavještenosti i loše saradnje sa Savezom BIH u vezi sa dešavanjima na Jahorini samo mogu da izrazim žaljenje i ništa drugo. Mi ćemo svakako nastaviti da se borimo da predstavljamo Jahorinu na najbolji mogući način kako bismo opravdali povjerenje i investicije koje je Vlada Republike Srpske uz pomoć gospodina Milorada Dodika omogućila za ovu planinu“, reko je Ljevnaić.

  1. G. Ljevnaić govori netačnosti. Ko išta za o sportu i takmičarskom skijanju vidi iz aviona da ovo što govori Ljevnaić nema blage veze s mozgom. Prvo netačno je da je sve osim mjerenja u organizaciji EYOFa sve bilo dobro – odlično. Postoji Izvjestaj FIS tehničkog delegata takmičenja koji to demantuje. Prebaciti odgovornost za merenje na SKI savez BIH je krajnje nekorektno. Ski savaz BIH apsolutno nema nikakve veze sa merenjima vremena na EYOFu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider