Nova ulaganja u OC Јahorina

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Ovog ljeta OC Јahorina planira da investira 33,4 miliona KM. Investira se i u ljetnje turističke sadržaje, a i drugim investitorima sve su primamljivije lokacije na Јahorini.

Ovo je polazna stanica gondole. Vrijednost prve kabinske uspinjače iznosi 16 miliona KM.

Tri minuta vožlje od polazne stanice i 36 kabina koje primaju deset putnika rasteretiće postojeći vertikalni transport i omogućiti skijanje i kada je vjetrovito.

– Birali smo trasu koja je najmanje izložena vjetru i da rasteretimo centralne staze, plato Poljice, gdje su uvijek najveće gužve – kaže Sanja Ćeremidžić, portparol OC Јahorina.

Dejan Ljevnajić, direktor OC Јahorina ističe da će ovaj turistički kompleks u ljernje sadržaje ulagati novac iz vlastitih sredstava, a za neke projektre kao što je izgradnja gondole ili ski lifta, kako je rekao, biće uložena sredstva od kreditnih zaduženja.

Novi ski lift na staroj lokaciji, polaziće sa platoa Poljice, ali će stari pogon biti zamjenjen savremenijim, a i staza za noćno skijanje biće osvjetljena u dužini od pet kilometara.

Novim sadržajima, sagrađenim ili u izgradnji, Јahorina će dobiti priliku da oživi i ljeti.

Novi sadržaj je teretana na otvorenom, odlična za rekreativce i profesionalne sportiste. Bob na šinama alpin koster do kraja sezone polazi sa 1 600 metara, dužine od dva i po kilometra – dodala je Ćeremidžićeva.

Predstoji i ambijentalno uređenje jezera, pored kojeg se gradi restoran. Trasirani su kilometri novih staza.

Nakon osnježavanja, zima nikome nije bauk, a i ljeta na planini sve su poželjnija.

– Zahvaljujući vještačkom osnježavanju i investicijama koje su bile proteklih godina, već imamo rezervacije, što se u ovo doba nije ranije dešavalo – ističe Aleksandar Prović, hotelijer.

Dejan Ljevnajić, direktor OC Јahorina kaže da sa sve većim radom menadžmenta i drugog zaposlenog osoblja OC Јahorina, dolaze i novi investitori na planinu, traže lokacije.

On je istakao opredjeljenje za izgradnjom većeg broja hotela i drugih smještajnih kapaciteta.

Istovremeno iz OC apeluju da se ispoštuju urbanistički planovi, ali da planina ne bi postala prenaseljena, izgradnju hotela i pansiona premjestiti na Pale.

A nakon zimskih rekorda i prvi vikend ljetnje turističke sezone sa 2.000 vožnji šestosjedom obećava, investicije će se isplatiti.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar