Ljevnaić: Jahorina- destinacija vrijedna pažnje

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

Turizam

Foto izvor: Arhiva

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da je ova planina može da parira najboljim svjetskim turističkim centrima i nastojaće da opravda povjerenje Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji pomažu u realizaciji mnogobrojnih aktivnosti.

Ljevnaić je na jučerašnjem sastanku zahvalio Dodiku i predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću za podršku i zalaganje, zahvaljujući čemu je Jahorina destinacija vrijedna pažnje, a ski-centar može da parira najboljim svjetskim, saopšteno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”.

“Interesovanje koje Dodik i Višković pokazuju za Jahorinu nam je jak vjetar u leđa”, istakao je Ljevnaić.

Dodik, Višković i Ljevnaić razgovarali su o investicijama na Jahorini, kao i predstavljanju ove planine u svijetu kao primjera dobre prakse.

U saopštenju se ističe da je Jahorina u posljednje tri godine jedno od najvećih gradilišta u Srpskoj, a, nakon prvog ciklusa investicija koje su obuhvatale uređivanje staza i izgradnju sistema vještačkog osnježavanja, na ovoj planini su u toku veliki investicioni projekti.

“Pomoću više od 30 miliona KM koji se ulažu u Jahorinu biće iskazan puni potencijal ove planine”, navodi se u saopštenju Olimpijskog centra.

Uz podršku i pomoć Dodika i Vlade Republike Srpske u Olimpijskom centru je u toku izgradnja prve kabinske gondole, uz koju su u planu i tri kilometra novih staza, te njihovo osnježavanje.

Realizacijom ovog projekta biće riješen problem gužve skijaša u zimskoj turističkoj sezoni i rasterećene centralne staze na planini.

Gondola će raditi onda kada druge instalacije zbog loših vremenskih uslova ne budu mogle.

U toku je i zamjena starog ski-lifta na Poljicama novim liftom “sidro” koji će povećati kapacitet za četiri puta.

U planu je i zamjena i modernizacija kompletnog sistema naplate usluga čime će biti ubrzan prolaz skijaša na kapijama, kao i postavljanje novih kapija i opreme na polazima liftova, te prvi veb-šop za prodaju ski-karata, dodaje se u saopštenju.

Od ljetnih sadržaja u pripremi je izgradnja najdužeg “alpin kostera” u ovom dijelu Evrope koji će biti i najveća ljetna atrakcija na Jahorini.

Planirana trasa je 2,2 kilometra sa vrha do podnožja kroz najatraktivnije predjele olimpijske planine.

Na polaznoj stanici “alpin kostera”, kod vještačkog jezera, u toku je i gradnja ugostiteljskog objekta i uređenje prostora oko jezera koji će gostima omogućiti uživanje na gotovo samom vrhu Jahorine sa sadržajima za djecu i odrasle.

“Bezbjednosti na planini doprinijeće osvjetljenje staza, vrtića i jezera u ukupnoj dužini od četiri kilometra. Još jedna novina je izgradnja teretane na otvorenom u neposrednoj blizini sportskih terena Olimpijskog centra Jahorina“, ističe se u saopštenju.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider