Jahorina: Turizam u ekspanziji

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 sedmica u

Turizam

Foto izvor: OC Jahorina

Direktor Turističke organizacije “Jahorina” grada Istočno Sarajevo Igor Tošić rekao je da je turizam u Istočnom Sarajevu u ekspanziji i kada je riječ o investicijama i realizaciji mnogih projekata, ali i što se tiče broja dolazaka i noćenja turista.

Tošić je rekao Srni da se broj dolazak i noćenja turista za tri godine utrostručio i da i dalje ide uzlaznom putanjom zahvaljujući investicijama koje su realizovane u pravo vrijeme i koje su upotpunile sadržaje i uklonile najveće nedostatke.

On je istakao da je sve to pratila i dobra promocija turističkih potencijala grada Istočno Sarajevo.

Tošić je naveo da je uspješnu ljetnu sezonu obilježio “alpin koster” na Jahorini koji je najduži u ovom dijelu Evrope i adrenalinski turistički sadržaj koji je privukao mnoge goste koji do sada nisu dolazili na planinu.

Ljetna turistička sezona ove godine je za 30 odsto bolja od prethodne koja je u odnosu na pretprošlu isto za toliko bolja – rekao je Tošić.

Prema njegovim riječima, da su Jahorina i ostali turistički sadržaji na području Istočnog Sarajeva sve interesantniji za strane turiste i nova tržišta, pokazuje i činjenica da su za 12. oktobar svoj dolazak najavili novinari i tur-operateri iz Rusije, a 17. oktobra delegacija iz Kine koja želi da se upozna o turističkoj ponudi.

Sve nam to daje za pravo da tvrdimo da smo jako interesantni i da turizam u Istočnom Sarajevu ima ozbiljnu perspektivu, što nam je satisfakcija za dalji rad – istakao je Tošić.

On je izrazio uvjerenje da će se sa investicijama koje su planirane za narednu godinu zadržati trend rasta turista.

Direktor Turističke organizacije “Jahorina” napomenuo je da je u prvom planu izgradnja kabinske gondole sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo do Dvorišta, pa na Jahorinu, koja će da otvori planinu i pruži priliku ovoj opštini da otvori vrata za investitore koji žele da ulažu u ugostiteljski i hotelski sektor.

Tošić je podsjetio da je najavljena i izgradnja druge faze kabinske gondole koja ide sa Ravne Planine do vrha Jahorine, što otvara mogućnosti za nove investicije na području opštine Pale.

I kabinska gondola na Jahorini, čije otvaranje je planirano 30. novembra, sigurno će da potvrdi ozbiljnost ovog ski-centra jer je ona pozicionirana tako da može da radi i kada vjetar ne bude dozvoljavao da radi ostali vertikalni transport – naveo je Tošić.

On je naglasio da je za iduću godinu na Jahorini planirana izgradnja dva avantura parka koji će biti na vrhu planine pored vještačkog jezera koje će da bude ambijentalno uređeno i biće ljetna atrakcija.

Tošić je napomenuo da su u toku pripreme za predstojeću zimsku turističku sezonu, čije je otvranje planirano u decembru.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar