Jahorina: Akcijom pošumljavanja zasađeno 10.000 sadnica (FOTO)

Izvor: OC "Jahorina"

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Istočno Sarajevo

Foto izvor: OC "Jahorina"

Danas je na Jahorini realizovana akcija pošumljavanja planine kojom je zasađeno 10.000 novih sadnica smrče i bijelog bora.

Povodom ovog događaja organizovana je konferencija za medije na kojoj je govorio direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

OC “Jahorina”

O značaju i važnosti ovakvih akcija on je rekao sljedeće:

Sa ponosom mogu reći da je danas u toku realizacija akcije Pošumljavanja Jahorine, još jednog lijepog projekta u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Ovu akciju realizujemo u saradnji sa javnim preduzećem Šume Srpske i Šumsko gazdinstvo Jahorina kojima se ovom prilikom zahvaljujem na odličnoj saradnji i podršci na ovom ali i ostalim projektima koji su u toku na Jahorini. Podržao nas je i hotel Termag i BAT, ski instruktori, ali i Međunarodni centar za mir, koji sa svojom redovnom akcijom pošumljavanja BH planina priključio našoj akciji. Danas smo dobili i Povelju za izuzetnu aktivnost i doprinos obilježavanju Međunarodnog dana mira, što nam puno znači.

OC “Jahorina”

Obzirom da je Jahorina jedno od najvećih gradilišta trenutno te da neki od infrastrukturnih projekata podrazumijevaju i sječu šume odlučili smo da se odužimo prirodi na ovaj način, u planu nam je da danas bude zasađeno 10.000 sadnica smrče i bijelog bora na lokalitetu iznad Ciljne kuće što možete vidjeti i sa ove pozicije. Projektom je predviđeno da ova lokacija bude pošumljena kako bi zaštitila ski staze od vjetra ali i uljepšala izgled planine.

Na Jahorini, naravno, postoji još mnogo lokacija pogodnih za pošumljavanje koje ćemo obuhvatiti u nekim narednim akcijama. U planu je i pošumljavanje lokacije oko vještačkog jezera koje će biti dosta manjeg obima ali će itetako doprinjeti ljepšem izgledu ove atraktivne lokacije na kojoj se nalazi i naš novi restoran. Olimpijski centar kao društveno odgovorna i ekološki osviješćena kompanija itekako brine o resursima Jahorine i učinićemo sve da ovakve akcije u narednim godinama budu samo veće i brojnije te da za svako posječeno drvo zasadimo najmanje 4 nova. U današnjoj akciji učestvuje više od 80 volontera koji zajedno sa nama žele podići svijest o važnosti i zaštiti šume kao jednog od najvažnijih resursa. Svako zasađeno drvo je veliki dar za planinu ali i naš poklon budućim generacijama.“

OC “Jahorina”

Jahorina itekako postaje centar koji ostvaruje vrhunske rezultate u svakom segmentu poslovanja ali uz sve to i jedna pozitivna sredina koja svojim društveno odgovornim radom daje odličan primjer poslovanja jednog turističkog centra.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider