Jahorina: Akcijom pošumljavanja zasađeno 10.000 sadnica (FOTO)

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 sedmica u

Istočno Sarajevo

Danas je na Jahorini realizovana akcija pošumljavanja planine kojom je zasađeno 10.000 novih sadnica smrče i bijelog bora.

Povodom ovog događaja organizovana je konferencija za medije na kojoj je govorio direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

OC “Jahorina”

O značaju i važnosti ovakvih akcija on je rekao sljedeće:

Sa ponosom mogu reći da je danas u toku realizacija akcije Pošumljavanja Jahorine, još jednog lijepog projekta u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Ovu akciju realizujemo u saradnji sa javnim preduzećem Šume Srpske i Šumsko gazdinstvo Jahorina kojima se ovom prilikom zahvaljujem na odličnoj saradnji i podršci na ovom ali i ostalim projektima koji su u toku na Jahorini. Podržao nas je i hotel Termag i BAT, ski instruktori, ali i Međunarodni centar za mir, koji sa svojom redovnom akcijom pošumljavanja BH planina priključio našoj akciji. Danas smo dobili i Povelju za izuzetnu aktivnost i doprinos obilježavanju Međunarodnog dana mira, što nam puno znači.

OC “Jahorina”

Obzirom da je Jahorina jedno od najvećih gradilišta trenutno te da neki od infrastrukturnih projekata podrazumijevaju i sječu šume odlučili smo da se odužimo prirodi na ovaj način, u planu nam je da danas bude zasađeno 10.000 sadnica smrče i bijelog bora na lokalitetu iznad Ciljne kuće što možete vidjeti i sa ove pozicije. Projektom je predviđeno da ova lokacija bude pošumljena kako bi zaštitila ski staze od vjetra ali i uljepšala izgled planine.

Na Jahorini, naravno, postoji još mnogo lokacija pogodnih za pošumljavanje koje ćemo obuhvatiti u nekim narednim akcijama. U planu je i pošumljavanje lokacije oko vještačkog jezera koje će biti dosta manjeg obima ali će itetako doprinjeti ljepšem izgledu ove atraktivne lokacije na kojoj se nalazi i naš novi restoran. Olimpijski centar kao društveno odgovorna i ekološki osviješćena kompanija itekako brine o resursima Jahorine i učinićemo sve da ovakve akcije u narednim godinama budu samo veće i brojnije te da za svako posječeno drvo zasadimo najmanje 4 nova. U današnjoj akciji učestvuje više od 80 volontera koji zajedno sa nama žele podići svijest o važnosti i zaštiti šume kao jednog od najvažnijih resursa. Svako zasađeno drvo je veliki dar za planinu ali i naš poklon budućim generacijama.“

OC “Jahorina”

Jahorina itekako postaje centar koji ostvaruje vrhunske rezultate u svakom segmentu poslovanja ali uz sve to i jedna pozitivna sredina koja svojim društveno odgovornim radom daje odličan primjer poslovanja jednog turističkog centra.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar