Dejan Ljevnaić, direktor OC Jahorina: Vratili smo povjerenje u zimu na olimpijskoj ljepotici

Izvor: redakcija

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Istočno Sarajevo

Kada je prije 3 mjeseca došao na čelo Olimpijskog centra i izložio planove za revitalizaciju Jahorine, mnogima su se oni činili nerealnim, ali je urađeno više od planiranog.

Dejan Ljevnaić, direktor OC “Jahorina”, ne krije ponos postignutim rezultatima, ali svaku rečenicu u intervjuu za EuroBlic počinje sa “moj tim i ja”.

Tajna uspjeha na Jahorini je, kaže, prije svega, odabir pravih ljudi, eksperata za menadžerski tim. Tu je i veliko iskustvo, koje je stekao tokom desetogodišnjeg upravljanja ski centrima u Srbiji, Crnoj Gori, Slovenija, Makedonija, Hrvatska i BIH.

Bila je to dobitna kombinacija za Jahorinu, koja je, sa novim menadžerskim timom, ove sezone ponovo zablistala.

On svoju priču počinje sa onim što je po prvi put urađeno na Jahorini pa kaže: “Prvi put od 1983. rađeno je na uređenju ski staza: uredili smo 6.222 metara staza po FIS standardima i izgradili 15 kilometara novih staza i veznih puteva, uklonili stare instalacije sa staza, tako da sada skijaši imaju 35 kilometara staza. Izgrađeno je akumulaciono jezero od 95.000 kubnih metara, koje će se koristiti i u ljetnjoj sezoni za šetnju i boravak u prirodi i vetroustavi u dužini 530 metara na vrhu planine, koji će se osim za smanjivanja jačine vjetra koristiti i kao orijentiri. U toku je i poslednja faza: potpisan je ugovor sa najvećom svjetskom kompanijom za proizvodnju sistema za vještačko osnježavanje “Technoalpinom” i radi se na izgradnji sistema za vještačko osnježavanje uz pomoć kojeg ćemo skijašku sezonu produžiti na 130 umjesto dosadašnjih 60 dana”.

Iz dosadašnjeg iskustva slušajući potrebe posjetilaca Ljevnaić dodaje da su povećali broj prodajnih mjesta sa 6 na 12, modernizovali ih i uredili i prvi dodir skijaša sa ski centrom učinili prijatnijim i bez čekanja. Izgradila su se nova 3 parking prostora te angažovanjem ozbiljne firme za čišćenje puteva i parking prostora eliminisan je jedan od većih problema s kojim su se ranije skijaši borili na Jahorini.

Novogodišnji koncert Željka Joksimovića pred 20.000 ljudi ispred hotela Bistrica je premašio sva očekivanja. Prema riječima posjetilaca Jahorina je bila najbolje mjesto za provod u najluđoj noći. Ovom koncertu su prethodili nezaboravni dani otvaranja skijaške sezone i koncerti Dženana Lončarevića i Miroslava Ilića, kao i Jahorinsko veče u Beogradu kojem je prisustvovalo preko 500 gostiju.

Da Jahorina ide u pravom smjeru dokazuje i to da je EXIT, jedan od najboljih evropskih festivala, prepoznao Jahorinu kao ozbiljnog partnera. Ove godine od 15. do 18. marta 2018. godine realizuje se prvi “EXIT Festival 84” na snijegu gdje sve posjetioce očekuju velike zvjezde svjetske scene, kao i mnogi poznati DJ-evi.

Na Jahorini se održava i brojnih trka, poput FIS takmičenja, testnih trka i probnih trka za EYOF 2019. Olimpijada mladih ili EYOF će na Jahorini i ugostiti mlade skijaše iz cijelog svijeta.

Na pitanje da li se već vide rezultati rada Ljevnaić kaže:” Za ovo kratko vrijeme od mjesec dana, moj tim i ja, svojom istrajnošću i profesionalnim pristupom svakom segmentu poslovanja, oborili smo mnoge rekorde. Prvi u regionu smo počeli sa radom 3. decembra, što se ne pamti na Jahorini. A samo u mjesecu decembru 2017. na Jahorini je skijalo gotovo 20.000 skijaša i bordera što je veliki pomak u odnosu na decembar 2016. godine kada je na Jahorini bilo ukupno 6.500 skijaša, odnosno 3 puta manje. Prošle cijele sezone je bilo samo 3 dana kada je broj skijaša prešao 3.000 u danu, a ove sezone smo već u decembru imali više od tri takva dana. A to se naravno odražava i na povećanje prihoda, koji su za 15 puta veći za decembar ove sezone u odnosu na decembar 2016. godine. Iako u hotel Bistrica ove godine nismo ulagali, sitnim unapređenjima i prilagođavanju potrebama naših gostiju, poboljšali smo rad hotela. Broj noćenja i prihodi su povećani za gotovo 20 odsto, a primarni cilj nam je da povećamo prosječnu dužinu boravka gosta u hotelu. Pored povećanja prihoda, postigli smo uštede u poslovanju u iznosu od preko 15 miliona KM “.

Ono što Jahorinu izdvaja od ostalih planina u BiH je strateška saradnja olimpijske ljkepotice i Kompanije “Mercedes” koja je prva prepoznala i podržala dosadašnje rezultate čime je Jahorina dobila nov identitet.

Za kraj direktor Dejan Ljevnaić ističe i sa ponosom dodaje da je trenutno na Jahorini posjeta djece veća nego ikad.

“Izgradili smo dva poligona za obuku za decu sa pokretnim trakama, tjubing stazama i dečjim gradićem za igru na snegu. Omogućili smo djeci iz 6 opština Istočnog Sarajeva, da skijaju besplatno. Oformili smo našu ski školu Bistrica i uredili rad svih ski škola, kako bi obuka i prvi kontakt sa skijanjem bili bezbjedni. Naš cilj je da kod najmlađih razvijemo ljubav prema planini i podstaknemo ih da se bave zimskim sportovima, tako da ćemo imati još puno akcija”, zaključuje on.

  1. 15km novih staza – čista laž, neka ih pokaže gdje su da ih i mi skijaši vidimo.
    Šetnja pored “jezera” na vrhu – volio bih vidjeti ko uživa u šetnji pored rupe sa dnom od plastične folije i ograđenom žicom..
    Više skijaša – u decembru 2016. nije bilo snijega, a u decembru 2017 jeste i to nije zasluga uprave.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider