Đoković: Nadam se da ću stići do “istorijskog broja jedan”

Izvor: B92

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 months u

Tenis

Foto izvor: facebook.com/adriatourofficial

Srpski teniser Novak Đoković govorio je na konferenciji za novinare pred početak Masters 500 turnira u Beču.

On će u prvom kolu igrati sa Filipom Krajinovićem.

Trenirao sam sa Filipom i šalili smo se na temu žrijeba i toga da bismo mogli da se susretnemo u prvom kolu. Šanse su bile male, ali eto nas. Imamo sličan stil igre, on voli tvrde podloge, može da igra brzo na njima i veoma je talentovan – rekao je Đoković i opisao uslove u prestonici Austrije:

Hotel u kome smo smješteni je odličan, kao i tereni, dobra je hrana, imamo sve uslove koji su nam potrebni da se takmičimo. Na dva turnira do sada (u Njujorku i Parizu) su pravila bila ista. Sjajno je što imamo priliku da se takmičimo, moramo da budemo zahvalni na tome – rekao je Đoković.

Јako je blizu Federerovog rekorda u broju nedjelja na prvom mjestu ATP karavana.

Ovaj privremeni sistem rangiranja traje od marta. Za mene je odličan, jer sam osvojio mnogo bodova. Bila bi drugačija priča da nije tako, ali za sve je isto. Nadam se da ću do marta stići do istorijskog broja 1, ali sve je nepredvidljivo – smatra on.

Na kraju, priče o GOAT-u.

Prepuštam raspravu o GOAT-u drugima. Pokušavam da zadržim prvo mjesto, Sampras mi je bio idol dok sam odrastao i bilo bi nevjerovatno da stignem taj rekord – zaključio je Đoković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider