TikTok zvijezde zarađuju do milion dolara po postu

Izvor: Ubergizmo

Objavio:

trebevic.net

- prije 6 mjeseci u

Tehnologija

Foto izvor: N.N.

Sjećate se dana kada su blogeri mogli da zarade veliku količinu novca za sponzorisane postove? Kasnije se to preselilo na društvene mreže, gdje su oni koji su bili posebno popularni na platformama poput Instagrama takođe mogli da zarade velike svote, ali sada izgleda da prelazimo na novu platformu: TikTok.

Za one koji nisu upoznati, TikTok je aplikacija za muzička društvena mreža koja potiče iz Kine.

Omogućava korisnicima da stvaraju zabavne video zapise uz muziku i plešu uz njih. Međutim, sada se čini da je od zabavne platforme postala ona koja bi mogla biti posebno unosna za najpopularnije. Istraživači tržišta procjenjuju da bi neki od najpopularnijih korisnika mogli da naplate čak milion dolara po postu koji objave.

Koliko morate biti popularni da toliko zaradite?

Na primjer, istraživači vjeruju da bi Aashika Bhatia, 19-godišnja indijska glumica, koja trenutno ima preko 14 miliona pratilaca a iz dana u dan ta brojka je sve veća, mogla potencijalno da naplati 0,005 USD po pratiocu za sponzorisane postove. Pod pretpostavkom da nekako uspije da sakupi svih 194 miliona korisnika na platformi, mogla bi da zaradi blizu jednog miliona dolara po postu.

Iako se to može činiti kao mnogo novca, James Whatley, strateški partner u marketinškoj agenciji Digitas UK kaže – Zapravo mogu povjerovati u te brojeve ako pogledate koliko je novca otišlo na Instagram. TikTok je nova stvar i velike količine novca odlaze tamo. Najbrži način da privučete pažnju na TikTok-u jeste da uticajni influenser promoviše vaše video zapise. Baš ove nedjelje TikTok i Fortnite najavili su partnerstvo gdje će se nadmetanje u plesu sa TikTok-a rekreirati u Fortnite-u.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider