Samsung Galaxy Note10 će imati tri opcije za varijabilni otvor blende

Izvor: benchmark.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

Tehnologija

Samsung svoje premijum telefone oprema varijabilnim otvorom blende od Galaxy S9 serije, koja se pojavila početkom prošle godine.

Ovo kamerama omogućava da poboljšaju oštrinu u uslovima dobrog osvjetljenja, istovremeno zadržavajući odlične performanse u uslovima slabijeg osvjetljenja. Sada kompanija stvari podiže na viši nivo predstavljanjem varijabilnog otvora blende u tri stadijuma za Galaxy Note10.

Ovu informaciju je objavio dojavljivač Ice Universe, koji je istakao da će kamera Samsung Galaxy Note10 telefona koristiti F1.5/F1.8/F2.4 varijabilni otvor blende. Poređenja radi, Samsungovi dosadašnji premijum modeli mogu da koriste F1.5 i F2.4 otvore.

F/1.5 otvor blende bi trebalo da bude koristan, kada se fotografije kreiraju u zamračenim uslovima, jer će omogućiti protok više svjetla, što će rezultirati svjetlijom fotografijom. 

F/2.4 otvor, s druge strane, bi trebalo da proizvede oštrije fotografije sa većom dubinskom oštrinom. U sredini se nalazi F/1.8, kojim Samsung vjerovatno želi da ponudi veću fleksibilnost korisnicima.

Očekuje se da će Samsung 7. avgusta predstaviti dva telefona iz Galaxy Note10 serije – standardnu i Pro varijantu. Za sada nije poznato da li će oba modela dobiti varijabilni otvor blende u tri stadijuma, ili će on biti dostupan samo na Pro modelu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider