Novi Chrome odlučniji u borbi protiv sumnjivih sajtova

Izvor: google, pc axe

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 godine u

Tehnologija

Foto izvor: Ilustracija

Google je još ranije obavještavao o tome da će ozbiljnija borba protiv sumnjivih sajtova početi sa kasnijim verzijama Chromea. Sa verzijom Chrome 71 načinjeni su prvi koraci u tom pravcu.

Uz najnoviju verziju Chromea, reklame sa “sumnjivih” sajtova koje konstantno varaju korisnike lažnim sistemskim upozorenjima, “close” tasterima koji ne funkcionišu, kao i ostalim štetnim sadržajem su blokirane.

Samim sajtovima neće biti onemogućen pristup istog trenutka kada ih Google proglasi za “sumnjive”, ali će im biti dat rok od 30 dana da preduzmu potrebne korake.

Sam pregledač, takođe, posjeduje brojne dodatne mjere zaštite. Tako će vas Chrome upozoriti u slučaju kada sajt skriva prave troškove, kao i uslove za transakciju.

Ukoliko sajt pokušava da vas uvuče u pretplatu bez napomene o tome koliko će vas to koštati, možda ćete dobiti upozorenje koje bi moglo da vam sačuva vaš džep. Google će probati da kontaktira targetirane sajtove i zamoli ih da ih to isprave, ali do tada upozorenje neće biti uklonjeno.

Chrome 71 je dostupan za Linux, Mac, kao i Windows, a Android i iOS korisnici će moći da počnu da ga koriste tokom narednih nedelja.

Google još uvijek nije objavio kompletan opis svih noviteta, ali je sigurno da je borba protiv štetnih sajtova jedan od prioriteta.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider