Kina predstavila 16 novih profesija

Izvor: TANJUG

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 mjeseci u

Tehnologija

Foto izvor: Ilustracija

Kineska uprava za ljudske resurse priznala je 16 novih profesija kako bi išla u korak sa ekonomskim i tehnološkim razvojem.

Nove profesije, uglavnom u privrednim granama u razvoju i uslužnim sektorima, uključuju tehničare pametne proizvodnje, industrijske internetske tehničare, tehničare virtuelne stvarnosti, menadžere lanca snabdijevanja, trenere vještačke inteligencije, upravljače objedinjenih medija, respiratorne terapeute, između ostalog navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva za ljudske resurse i socijalnu sigurnost i povezanih odjeljenja.

Kako se kineska ekonomija kreće ka kvalitetnom razvoju, u raznim industrijama pojavila su se nova radna mjesta koja zahtijevaju nove vještine i znanje, prenosi Međunarodni kineski radio (CRI).

Oslobađanje novih radnih mjesta može podstaći razvoj srodnih industrija, povećati zaposlenost i ojačati stručno obrazovanje i obuku, kaže se u saopštenju.

Ovo je drugi put da je Kina dodala nove profesije na svoju listu. Kina je u aprilu 2019. objavila prvih 13 novih zanimanja.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider