Google potpuno promijenio „Search“ (VIDEO)

Izvor: mondo.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 godina u

Tehnologija

Ako koristite pretragu na telefonima spremite se za drugačiji način pretrage i potpuni „preokret“ u samoj „Search“ aplikaciji!

„Ovo je velika stvar“ javili su strani IT mediji, “Najveća promjena pretrage dosad”, misleći na promjene koje je Google upravo predstavio u svojoj Search aplikaciji za iOS i Android uređaje. Poslednje ažuriranje aplikacije korisnicima, makar nekim od njih, omogućilo je da koriste neku vrstu prečica prilikom pretrage, i to grupisanih prečica za pretragu.

Kako bi brže i smislenije isporučivao svakom korisniku informacije na najbolji način, Google na iOS i Android aplikacijama i Google.com mobilnoj adresi jednim dodirom otvara pretrage grupisane po sličnim motivima, zasnovanim na navikama korisnika – sport, zabava, politika, vijesti, IT, vremenska prognoza, rezultati uživo, restorani, fitnes…

Klikom na svaku od prečica dobija se tražena informacija (recimo prognoza za mjesto u kojem se korisnik nalazi) ili set vijesti vezanih za pojam (za sport, recimo). Korisnici će za neke od kategorija moći sami da biraju sadržaj koji žele da im bude prikazan (omiljeni klubovi, omiljene serije ili slavne ličnosti i slično).

Prečice u Google Search aplikaciji već su u upotrebi u SAD, a do nas stižu u narednim danima, objavio je Google na svom zvaničnom blogu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2