Google pokrenuo sajt sa informacijama o virusu korona

Izvor: N.N.

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Tehnologija

Foto izvor: N.N.

Google je u SAD pokrenuo vebsajt o virusu korona fokusiran na obrazovanju, prevenciji i lokalnim resursima u borbi protiv pandemije koja je zahvatila 171 zemlju, a samo u najpogođenijim državama Vašington i Njujork odnijela 170 života.

Google navodi da ima u planu da u narednim danima takav blog.post (Connecting people with COVID-19) sa informacijama i izvorima koji “daleko anticipiraju tok situacije”, proširi i na druge zemlje i jezike.

Najveći svjetski pretrazivač podsjeća da je od početka godine najtraženija riječ upravo korona virus i da je već u martu postala najmanje dva puta više traženija od najčesće traženih, a to su vijesti i vrijeme.

Google navodi da je trenutno fokusiran na SAD i zato što se stanje virusa korona u zemlji drastično promijenilo u posljednjih nedjelju dana – više od 80 miliona Amerikanaca, odnosno četvrtina, je pod virutalnim ključem – naređeno im je ostanu u kući u pokušaju da se uspori virus.

Google navodi da je u cilju obezbjeđivanja najpreciznijih podataka koji bi objedinili informacije o bezbjednosti i prevenciji, doniranju pomoći kao i o drugim resursima važnim za pojedince, nastavnike i kompanije sarađivao je sa relevantnim agencijama i vlastima.

Prema podacima jednog od njih, Univerziteta Džons Hopkins prvog koji se bavi istrazivanjima, a osnovan je 1876. I po posljednjim podacima od 21. marta pred ponoć postoji više od 26,747 slučajeva, a najmanje 300 ljudi je umrlo.

Na početnoj strani sajta pod nazivom Povezujemo ljude sa COVID-om, informacijama i izvorima, su kratki video programi “Kako se zaštiti od Covid 19”. “Šta odrasli moraju da znaju od o koronavirusu”, a sav sadržaj je napravljen i na znakovnom jeziku.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider