U Italiji novo žarište nakon povratka tinejdžera iz Hrvatske

Izvor: Tanjug

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Svijet

Foto izvor: AFP

Dvije 18-godišnjakinje vratile su se u italijanski grad Padovu zaražene korona virusom poslije ljetovanja u Hrvatskoj, zbog čega će 24 maturanata iz pokrajine Veneto biti u samoizolaciji, prenijeli su danas italijanski mediji.

Oni su matursku ekskurziju proveli na Pagu, a svi iz odeljenja koji su išli na putovanje moraće da se testiraju na virus kovid-19, navodi Korijere dela sera.

Posljednje ljeto zabave nakon srednje škole i prije odlaska na fakultet ili zaposlenja završava se na neočekivan način – piše italijanski list.

Dvije devojke koje su zaražene virusom otišle su zajedno sa vršnjacima na izlet na ostrvo Pag u organizaciji agencije iz Breše, a u planu su bili izlasci u noćne klubove, festivali i druge vrste zabavnih aktivnosti.

Istovremeno, njemački mediji preneli su da su zdravstvene vlasti u Njemačkoj otkrile novo žarište korona virusa u distriktu Getingen blizu Štutgarta i takođe je riječ o maturantima koji su se zarazili dok su bili na odmoru na Pagu.

Šef zavoda za javno zdravstvo tog distrikta Hajnc Pehler rekao je da se korona virus sve češće detektuje kod osoba koje se vraćaju sa Balkana.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider