Putin: Pandemija će se odužiti

Izvor: Tanjug

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 month u

Svijet

Foto izvor: Sputnik / Alekseй Družinin

Predsjednik Rusije Vladimir Putin predviđa da će se pandemija korona virusa odužiti, što znači da su neophodne nove mjere za borbu protiv širenja virusa.

Epidemija će se odužiti, njeni nekontrolisani klasteri će ostati, ne postoje granice – rekao je Putin na godišnjem Svjetskom ekonomskom forumu (WEF) u Davosu koji se održava u formi video konferencije, prenio je TASS.

On je istakao da granice za infekcije i pandemije ne postoje, zbog čega bi trebalo da učimo iz trenutne situacije i predlažemo mere usmjerene na povećanje efikasnosti sistema koji prate pojavu takvih bolesti u svijetu.

Socioekonomske poteškoće, uzrokovane pandemijom i strukturnim promjenama, izmedu ostalog, razdvajaju društvo koje stvara napetost i netrpeljivost, izjavio je predsjednik Rusije.

Prema njegovom mišljenju, posebnu pažnju treba obratiti tim pitanjima jer je nada da bi oni mogli da se vrate na staro opasna iluzija.

Porast ekonomskih problema i nejednakost razdvajaju društvo generišući i socijalnu, rasnu i etničku netrpeljivost – istakao je Putin i dodao da se to događa i u zemljama sa naizgled dobro uspostavljenim građanskim i demokratskim institucijama.

Predsjednik Rusije pozvao je i na dijalog između Rusije i Evropske unije i pozitivniju agendu koja bi pokušala da poboljša zategnute odnose za koje je rekao da su podstakli pad trgovine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider