Pod kojim uslovima građani BiH mogu u Grčku?

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Svijet

Foto izvor: Unsplash

Državljani BiH od petka mogu da uđu u Grčku pod istim uslovima kao i državljani Srbije i zemalja EU, potvrdila je ambasador BiH u Grčkoj Milica Ristović Krstić.

Ona je ponovila da je to potvrđeno nakon sastanka srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa.

Krstićeva je pojasila da će državljani BiH 24 časa prije ulaska u Grčku trebati da popune PLF formular u kome će navesti gdje su boravili prije i gdje će boraviti u Grčkoj.

Drugi uslov je da imaju negativan PCR test i to ne stariji od 72 časa ili da su primili dvije doze vakcine protiv virusa korona. Takođe, mora proći 14 dana od posljednje doze – rekla je Krstićeva za “RTRS”.

Ona je naglasila da Grčka priznaje sve vakcine protiv virusa korona.

Postoji mogućnost da građani na ulasku u Grčku budu podvrgnuti antigenskom brzom testu o trošku grčke države. Ukoliko se ispostavi da je osoba pozitivna na testu, moraće da provede 14 dana karantinu u određenim smještajnim kapacitetima koje je obezbijedila grčka država – kaže Krstićeva.

Ona je preporučila državljanima BiH da rade PCR testove u sertifikovanim labratorijama, a jedna od njih je Institut za javno zdravstvo.

Krstićeva napominje da test treba da bude na engleskom jeziku i da bi bilo poželjno da u rezultatima testa bude upisan broj pasoša ili matični broj.

Naši državljani koji žele da dođu u Grčku moraju da poštuju sve mjere koje važe za lokalno stanovništvo, kao što je nošenje maski, distanca – rekla je Krstićeva.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2