Greta Tunberg ismijava Vladimira Putina

Izvor: Nezavisne novine

Objavio:

trebevic.net

- prije 8 mjeseci u

Svijet

Foto izvor: Nezavisne novine

Šveđanka Greta Tunberg ismijala je preko Tvitera riječi ruskog predsjednika Vladimira Putina o njoj, koji je opisao kao “finu devojčicu”.

Na svom tviter profilu uticajna ekološka aktivistkinja, koja ima 2,7 miliona pratilaca, predstavila se kao “fina ali loše informisana adolescentkinja”, u imitaciji Putinove izjave o njoj od srijede.

Ruski predsjednik je tada komentarisao zapaljiv govor Grete Tunberg 23. septembra u obraćanju na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

Siguran sam da je Greta jedna fina i vrlo iskrena devojčica, ali odrasli treba sve da učine da ne dovedu adolescente i djecu u ekstremne situacije, treba da ih štite od pretjeranih emocija koje mogu da ih unište – rekao je Putin.

On je rekao da ne dijeli “opšte oduševljenje” poslije govora Grete Tunberg.

Niko nije Greti objasnio da je sadašnji svijet komplikovan i različit, da se razvija brzo i da ljudi u Africi i u mnogo azijskih zemalja žele da žive na istom nivou prosperiteta kao u Švedskoj – rekao je Putin.

Činjenica da mladi i adolescenti privlače pažnju na velike probleme današnjice, uključujući i ekološke je dobra stvar. To je jako dobro, treba ih apsolutno podržati – rekao je Putin.

U svojoj biografiji na Tviteru Greta Tunberg se već ironično osvrnula na reči predsjednika Donalda Trampa o njoj. Ona je sebe preko Tvitera opisala kao “vrlo srećnu devojčicu koju čeka briljantna i divna budućnost”, uzimajući riječi koje je o njoj rekao Tramp.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider