Djevojčica iz Sirije se smije kada čuje eksploziju

Izvor: Tanjug

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Svijet

Foto izvor: Printscreen/Youtube

Abdulah Muhamed, koji sa porodicom živi u ratnoj zoni u Siriji, našao je jedinstven način da se njegova kćerka izbori sa vazdušnim napadima i strahom – naučio je trogodišnju djevojčicu da se smije bombama, praveći se da igraju igru.

Na snimku koji je obišao svijet, trogodišnja djevojčica Salva smije se sa svojim ocem kada čuje eksploziju.

Da li je to avion ili bomba – pita otac djevojčicu, a nakon eksplozije se oboje smiju.

Da li ti je smiješno – pita otac, na šta djevojčica, uz smijeh, odgovara – Da, smiješno mi je.

Abdulah u razgovoru za BBC objašnjava da je to njegov način da pomogne kćerci da podnese život u ranoj zoni, bombardovanje, avione i strah.

Priča da se njegova kćerkica prije dvije godine uplašila kada su djeca za vrijeme Bajrama palila vatromete, te da joj je tada objasnio da se oni samo igraju i da nema čega da se plaši, nakon čega su se smijali.

Koristio sam taj metod dugo, tokom vazdušnih napada, ali tada je bila mala. Sada je starija i razumije šta su avioni i bombe… Ali kada vidi mene da se kontrolišem i smijem i ona se smije… Sada, kada znam da će da uslijedi vazdušni udar, uzmem telefon i kažem joj da dođe, da se snimamo… Pretvorim sve u igru, kako se ne bi plašila. Jer, ako vidi da se njena mama plaši, da se njen otac plaši i ona će biti uplašena – kaže Abdulah.

Video, koji je snimljen u Sarmadi, gradu u blizini sirijske granice sa Turskom, obišao je svijet i pokazuje surovost rata, ali i veličinu ljubavi.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2