Britanski poslanici odbacili sva četiri prijedloga za Brexit

Izvor: Tanjug

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Svijet

Foto izvor: Tanjug/AP

Britanski poslanici nisu ni sinoć donijeli nikakvu odluku, tačnije, nisu uspjeli da obezbijede većinu ni za jedan od četiri prijedloga za izlazak iz krize u vezi s Brexitom, prenela je AP.

Odbacili su, naime sve četiri opcije, među kojima su ostanak u carinskoj uniji sa EU i novi referendum o članstvu Britanije u Uniji.

Poslanici opozicione Laburističke partije pozvani su prije glasanja da podrže plan o odnosu Velike Britanije sa EU poput onog koji ima Norveška.

Prema prijedlogu zajedničkog tržišta, inače, Velika Britanija bi napustila EU, ali bi zadržala slobodu kretanja i davala doprinose u budžet EU.

Lider laburista Džeremi Korbin zamolio je u pismu poslanike da podrže taj prijedlog, kao i prijedlog za carinsku uniju, a od stranke je takođe zatraženo da podrži prijedlog kojim se poziva na potvrdni referendum o bilo kojem dogovoru koji je Parlament usvojio.

Konzervativni poslanici dobili su slobodu da glasaju kako žele, što znači da im lideri partija nisu rekli na koji način treba da glasaju, ali je vladi rečeno da se “uzdrži”.

Tokom debate, 11 aktivista za klimatske promjene organizovalo je protest na javnoj galeriji tako što su se skinuli i otkrili slogane naslikane na svojim telima.

Policija je pozvana da ih ukloni sa platforme za posmatranje.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider