Zbog nepravilnosti izrečene kazne od oko 37.000 KM

Izvor: SRNA

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 mjesec u

Republika Srpska

Foto izvor: koronavirususrpskoj.com

Od 755 inspekcijskih kontrola na području Republike Srpske u oblasti poštivanja mjera zaštite od epidemije virusa korona u zajednici i radnim sredinama, u 31 slučaju utvrđene su nepravilnosti zbog čega su izrečene kazne od 37.500 KM, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Riječ je o kontrolama obavljenim proteklog vikenda u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, koje su se odnosile na pridržavanje radnog vremena, obezbjeđivanje socijalne distance, korištenje zaštitne opreme, kao i brojnost lica koja su istovremeno boravila u određenom objektu.

Kontrolama su obuhvaćeni ugostiteljski objekti sa akcentom na objekte u kojima se po pravilu okuplja veći broj lica, kao što su kafići, svadbeni saloni, restorani, hoteli i slično, te vozila javnog prevoza.

Svadbeni saloni koji su kontrolisani u trenutku dolaska inspektora nisu ni radili, dok su u vozilima javnog prevoza svi vozači i putnici koristili propisanu zaštitnu opremu, navode iz Inspektorata.

S obzirom da su inspekcijski organi u prethodnom periodu prevashodno djelovali preventivno i da je bilo dovoljno vremena da se poslovni subjekti prilagode i upoznaju sa obavezama po donesenim vanrednim mjerama, inspektori će za svako kršenje preventivnih mjera preduzimati zakonom predviđene represivne mjere, odnosno izdavati prekršajne naloge, poručili su iz Inspektorata.

Oni su još jednom pozvali sve privredne subjekte da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera, te da korisnike usluga adekvatno upozore da su obavezni da poštuju mjere zaštite od epidemije.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider