Zbog izlivanja Save obustavljen saobraćaj na putu Gradiška-Kozarska Dubica

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Foto izvor: srna

Saobraćaj je potpuno obustavljen za putnička vozila u dužini 300 metara zbog izlivanja rijeke Save u mjestu Gašnica, na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, dok ovom dionicom usporeno mogu saobraćati teretna vozila i autobusi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Vrioci, zbog izlivanja rijeke Une, u dužini od 10 metara saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Prijedor-Novi Grad, u mjestu Dragotinja, oštećena je lijeva saobraćajna traka iz pravca Prijedora.

Saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom trakom, na dionici regionalnog puta Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Zbog izlivanja Sane obustavljen je saobraćaj na putnim pravcima Blagaj-Japra-Volar u mjestu Vitasovci i Blagaj-Radomirovac, te Urije-Šuća, u Ulici Meše Selimovića, i Tukovi-Volar.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica.

Naizmjenično jednom trakom se, zbog aktiviranih klizišta, saobraća i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, dionica Ukrina-Gornja Vijaka, i Bratunac-Drinjača.

Na većini ostalih puteva u Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po mokrim i klizavim kolovozima, bez zastoja.

Snijega na kolovozu mjestimično ima u višim predjelima na zapadu, na području Kneževa i Mrkonjić Grada.

Vidljivost je, zbog magle, smanjena na području Kneževa, Mrkonjić Grada, Foče i preko prevoja Han Pogled /Vlasenica-Han Pijesak/.

Odroni zemlje ili kamenja na kolovoz učestali su na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, posebno na putevima Karanovac- Kneževo-Ugar, Karanovac-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Foča, Foča-Šćepan Polje, Foča-Gacko, Zvornik-Konjević Polje, Karakaj-Caparde, Višegrad-Ustiprača-Rogatica i Višegrad-Brodar-Rudo.

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko dva -Donja Bukovica, zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH se zbog snijega koji je padao tokom noći usporeno saobraća na putnim pravcima Livno-Bosansko Grahovo, Livno-Šujica-Kupres, Tomislavgrad-Šujica i Glamoč-Mlinište gdje snijega na kolovozu ima do dva centimetra.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i u višim predjelima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, posebno na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banjaluka, Bugojno-Novi Travnik i Turbe-Karanovac.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Drvar-Martin Brod, a u funkciji su alternativni pravci.

Na autoputu A-1, dionici Sarajevo zapad-Lepenica, zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu Resanovci-Drvar, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog rekonstrukcije rasvjete u tunelu Jajce dva, od 7.30 do 17.00 časova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Napomena: komentari čitalaca ne predstavljaju ni na koji način stav redakcije portala trebevic.net. Za sadržaj i tačnost komentara čitalaca ne odgovaramo. Sadržaj se pregleda i neprimjereni komentari se ne objavljuju. Portal trebevic.net zadržava pravo brisanja komentara bez najave i bez objašnjenja.

Uslovi komentarisanja: Poštovani, pri objavi komentara molimo Vas za kulturno izražavanje. Administrator neće objaviti komentare koji na bilo koji način vrijeđaju druge po bilo kojoj osnovi ili svojim sadržajem nisu na adekvatnom mjestu.

Redakcija Trebević Info Portala je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.