Za Srbiju nastupilo više od 20 sportista iz RS, sedam osvojilo medalje

Izvor: srna.rs

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 years u

Republika Srpska

Ove godine 23 sportista iz Republike Srpske nastupilo je za reprezentativne selekcije Srbije, a sedam je osvojilo medalje na međunarodnim takmičenjima, rečeno je Srni u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov, koji je iz Istočnog Sarajeva, osvojio je početkom septembra ove godine zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u Budimpešti.

Zlatne medalje na evropskom prvenstvu osvojile su odbojkašice Tijana Bošković, Brankica Mihajlović i Jelena Blagojević, dok je Andrea Arsović osvojila zlatnu medalju i veliki kristalni globus za trijumf vazdušnom puškom na finalnom turniru Svjetskog kupa u Nju Delhiju, ističu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Srpske.

Košarkaš Ognjen Kuzmić osvojio je srebrnu medalju na Evropskom košarkaškom prvenstvu koje je u septembru održano u Turskoj, a reprezentativac Srbije Žarko Ćulum bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u džudou.

U Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske navode da su za reprezentativne selekcije Srbije nastupili Milenko Zorić – kajak-kanuu, Stefan Majdov – džudo, Mijat Gaćinović, Srđan Babić, Nemanja Maksimović – fudbal, Saša Čađo – košarka i Draženko Mitrović – atletika bacačke discipline za lica sa invaliditetom.

Reprezentativci Srbije u sjedećoj odbojci bili su u ovoj godini Stevan Crnobrnja, Zoran Ješić, Dragiša Zorić, Borisav Gajić, Dragan Đuran, Aleksandar Ljubičić, Aleksandar Cvijanović, Goran Tistić i Miodrag Bajić.

“Naši sportisti pronijeli su slavu Republike Srpske na velikim međunarodnim takmičenjima. Radi uspjeha koji su ostvarili i ubuduće ćemo pomagati vrhunske sportiste”, kažu u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider