Za pet mjeseci u cijeloj Srpskoj rođene 2.872 bebe

Izvor: srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 12 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: G. Bobić

U Republici Srpskoj je u proteklih pet mjeseci rođeno 2.872 djece, što su 53 bebe manje nego u istom periodu lani, rečeno je Srni u Javnom fondu za dječiju zaštitu.

Podaci Fonda zasnovani su na broju podnesenih zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoć za opremu novorođenčeta.

Najviše djece, 433, rođeno je u najvećem gradu Srpske Banjaluci, slijedi Bijeljina sa 294 novorođenih, Prijedor sa 179, Doboj sa 161, Gradiška sa 133, Zvornik sa 119, Laktaši sa 113 i Trebinje sa 102 rođene djece.

U opštinama Novo Goražde i Istočni Drvar od početka godine do kraja maja nije rođeno nijedno dijete, po jedno dijete rođeno je u opštinama Oštra Luka i Kupres, a još 15 lokalnih zajednica u Republici Srpskoj ima jednocifren broj novorođenih u navedenom periodu.

U najmlađoj opštini u Republici Srpskoj – Stanari za pet mjeseci rođeno je 14 beba.

Prema podacima Fonda za dječiju zaštitu, u proteklih pet mjeseci u Republici Srpskoj su evidentirana 34 blizanačka poroda, kojih je najviše u Bijeljini – sedam, te po četiri na Palama i u Laktašima. 

  1. sram vas bilo , u Istocnom Sarajevu nije rodjena ni jedna beba.

  2. Kako naslov moze da zavara? Tacno je da je rodjeno ovoliko beba. Ali je takdje tacno da je od 2003 godine negativni priprodni prirastaj u RS – u. Dodajete tome i desetine hiljada koji svake godine bjeze na zapad. Za par godina bicemo kao Crna Gora 🙂

  3. Uslovi za zivot su loši, država nam se raspada, mnoze se lopovi… Svi gledamo u Njemacku i razmisljamo da li ici ili ostati, svaki dan se spominju neki ratovi, nikako da krenemo naprijed, jedina grana privrede koja bi nas mogla vratiti u zivot je IT

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider