Vlada kreirala onlajn platformu “Biznis Srpske”

Izvor: Agencije

Objavio:

trebevic.net

- prije 1 godina u

Republika Srpska

Foto izvor: Glas Srpske

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je Vlada kreirala onlajn platformu “Biznis Srpske” za investicije, na kojoj su predstavljeni prirodni resursi Republike.

Riječ je o materijalu koji se svaki dan inovira. Ponosan sam na ovaj materijal – istakao je Višković. 

On je naglasio da je ovo prvi put da Republika Srpska ima ovakav materijal na engleskom, ruskom, srpskom i njemačkom jeziku, koji je dostupan svim potencijalnim investitorima. 

Mi ćemo posredstvom naših predstavništava i privrednih komora sa kojima smo već razgovarali, u Bavarskoj, Sankt Peterburgu, materijal distribuisati da bismo potencijalnim investitorima pokazali čime raspolaže Republika Srpska u sferi poljoprivrede, energetike, banjskog turizma, prerađivačke industrije – rekao je predsjednik Vlade sinoć za RTRS. 

Prema njegovim riječima, u prezentaciju su uvrštena i zakonska rješenja Republike Srpske i mogućnost da investitori ministarstvima upute određena pitanja. 

Ima i vodič na koji način se mogu registrovati preduzeća, a besplatno su prezentovani i naši privredni kapaciteti iz raznih oblasti – izjavio je Višković. 

On je poručio da Vlada i na ovaj način poziva “velike igrače” iz Evrope da dođu i skupa iskoriste potencijale Republike Srpske na obostranu korist. 

Krajem marta u Administrativnom centru imaćemo sastanak o poziciji privrede i pravcima daljeg razvoja sa stotinjak učesnika sa oba javna univerziteta, najvećim privrednicima iz Srpske, predstavnicama potrebnih institucija da kreiramo nekoliko mjera i zaključaka koji su to koraci da našu privredu još brže i bolje pozicioniramo u evropskim i regionalnim okvirima – naglasio je Višković. 

On je za 4. septembar najavio međunarodnu konferenciju u Banjaluci na kojoj će biti predstavljeni potencijali Republike Srpske.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2