Višković: Poslovna zajednica nema razlog da bude protiv rasta plata u javnoj upravi

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da ne vidi razlog zbog kojeg bi neko iz realnog sektora bio protiv rasta plata i u javnoj upravi.

Višković je naglasio da se radnici u javnoj upravi nisu bunili kada su rasle plate u realnom sektoru.

Ako želimo da zadržimo ljude na ovim prostorima moramo voditi računa da imamo ravnomjeran standard radnika u realnom sektoru i u javnoj upravi. U suprotnom, izgubićemo najbolje ljude i onda ćemo doći u problem – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, zbog toga su se opredijelili za rast plata u javnom sektoru, kao što je bilo u realnom, u okviru zakona koje je kreirala Vlada Srpske.

Sve se radi na osnovu analiza i planova i ono što smo obećali budžetom možemo da pokrijemo. Sve je urađeno u skladu sa trenutnim pozicijom budžeta, ne ugrožava se poslovna zajednica i nema mjesta za bilo čije nezadovoljstvo – istakao je Višković, odgovarajući na pitanje da li je poslovna zajednica protiv rasta plata u javnoj upravi.

On je najavio da će sa poslovnom zajednicom razgovarati o ukidanju nekih parafiskalnih nameta, te da nema prostora za smanjenje direktnih poreza dok ne bude formirana vlast na nivou BiH.

Prema socio-ekonomskoj izjavi koju su juče usvojile vlade Republike Srpske i Federacije BiH, čeka se Savjet ministara da bude otvoreno i pitanje indirektnih poreza. Ako se to desi onda možemo donijeti odluke i kada je riječ o direktnim porezima u Srpskoj – istakao je Višković.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider