Večeras počinju “Dani Republike Srpske u Srbiji”

Izvor: Srna

Objavio:

trebevic.net

- prije 9 mjeseci u

Region

Foto izvor: Arhiva

Tokom sedmodnevne manifestacije “Dani Republike Srpske u Srbiji”, koja će večeras biti otvorena u Beogradu, biće predstavljene naučne, kulturne i umjetničke institucije iz svih dijelova Srpske, a nastupiće i samostalni umjetnici, glumci i književnici.

Manifestaciju bi u 20.00 časova u Narodnom pozorištu u Beogradu trebalo da otvori srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, saopšteno je iz Predstavništva Srpske u Beogradu, koje je organizator.

Očekuje se da će svečanom otvaranju prisustvovati najviši zvaničnici Srbije i Srpske, predstavnici Srpske pravoslavne crkve, članovi diplomatskog kora, članovi Srpske akademije nauka i umetnosti i Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, generali vojske i policije, istaknuti umjetnici, naučnici, sportisti.

Ova manifestacija, koja građanima Srbije svake godine kroz zanimljive programe predstavi kulturu, umjetnost, nauku, prosvjetu i privredu Republike Srpske, ove godine će imati 24 programa u više od 30 izvođenja u 21 gradu i opštini u Srbiji – od Subotice do Vranja, od Užica do Vršca.

Ostavite komentar

Oglasi

Slider
Slider