Uhapšeni u akciji “Arsenal” predati Tužilaštvu

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 years u

Republika Srpska

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka 17. maja 2018. godine, od strane Policijske uprave Banjaluka dostavljen je izvještaj protiv pet osumnjičenih lica i to Zorana Tešanovića (1981) iz Banjaluke, Milana Milanovića (1994) iz Banjaluke i Zorana Ćevriza (1989) iz Banjaluke i dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga iz člana 207. stav 3. u vezi sastavom 2. i 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka će staviti prijedlog Sudu za raspisivanjem potjernice za dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja.

Osumnjčena lica su lišena slobode u okviru šestomjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.

Kako iz Tužilaštva navode u proteklom periodu osumnjičena lica su vršila nabavku i preprodaju opojnih droga kokain i marihuana korisnicima na području Banjaluke.

Osumnjičena lica su sprovedena radi ispitivanja u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Nakon ispitivanja osumnjičenih lica u nastavku postupka istrage, tužilac će, kako se navodi odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, o čemu će javnost biti obavještena.

U akciji “Arsenal” juče je na području Banjaluke zaplijenjena određena količina kokaina, heroina, spida, marihuane, hemijske supstance za miješanje droga, te oduzeto vatreno oružje i municija, kao i veći iznos novca, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Višemjesečnu akciju sproveli su pripadnici Uprave MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjaluka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider