U Srpskoj četiri slučaja virusa korona

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, UKC Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 252 laboratorijska uzorka, a virus korona potvrđen je kod četiri muške osobe.

Od četiri pozitivne osobe jedna je mlađe, jedna srednje i dvije starije životne dobi iz Vlasenice, Kotor Varoša, Modriče i Prijedora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su četiri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.311 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.765 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od virusa korona, do sada se oporavila 48.051 osoba, a testirano je ukupno 281.810 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 98 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 40, a u ostalim bolnicama 58. Na respiratoru je 14 osoba (9 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 5 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 987 osoba, a nadzor je završen kod 192.486 osoba.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2