U Srpskoj 233 osobe zaražene virusom korona

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 4 months u

Republika Srpska

Foto izvor: Tanjug/ Laurent Gillieron/Keystone via AP

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sveti apostol Luka u Doboju i izvršeno je testiranje 838 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 233 osoba.

Radi se o 133 muških i 100 ženskih osoba, od kojih su 36 mlađe, 121 srednje i 76 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 78 osoba je iz Banjaluke, 24 iz Bijeljine, 14 iz Prijedora, po devet iz Doboja i Laktaša, po osam iz Prnjavora i Trebinja, sedam iz Zvornika, po šest iz Gradiške, Kotor Varoša i Mrkonjić Grada, po pet iz Kozarske Dubuce i Ribnika, po četiri iz Dervente, Sokoca i Šamca, po tri iz Bileće, Pala, i Čelinca, po dvije iz Broda, Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Modriče, Novog Goražda, Petrova, Srebrenice, Teslića i Han Pijeska i po jedna iz Istočne Ilidže, Kalinovika, Kneževa, Kostajnice, Milića, Nevesinja, Novog Grada, Rudog i Foče. 

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 18 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 13 muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Laktaša i Doboja i po jedna osoba iz Zvornika, Novog Goražda, Foče, Prijedora, Prnjavora, Mrkonjić Grada, Bijeljine, Ribnika, Kneževa, Čelinca i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 35.829 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.664*osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 22.018 osoba, a testirano je ukupno 156.778 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 911, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 335, a u opštim bolnicama 576.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 10.569 osoba, a nadzor je završen kod 112.683 osoba.

*Napomena: Na dan 23.12.2020. godine, naknadno su prijavljena dva smrtna slučaja koja su se desila u prethodnih nekoliko dana (po jedna osoba iz Čelinca i Bijeljine).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Slider
Slider