U Srpskoj 19 novooboljelih

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 2 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Tanjug/AP

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 407 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 19 osoba.

Radi se o 11 muških i osam ženskih osoba, od kojih je 12 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po pet osoba je iz Banjaluke i Prijedora, tri iz Bijeljine i po jedna iz Bileće, Dervente, Doboja, Kozarske Dubice, Prnjavora i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 64.307 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 3.761 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 47.149 osoba, a testirano je ukupno 281.558 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 108 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 46, a u ostalim bolnicama 62. Na respiratoru je 16 osoba (10 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 6 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 1.062 osobe, a nadzor je završen kod 192.371 osobe.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljena.

PUB-1
PUB-2
GAT1
GAT2