U Srpskoj 114 novih slučajeva virusa korona

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 sedmica u

Republika Srpska

Foto izvor: RTRS

U posljednja 24 časa registrovano je 114 novih slučajeva virusa korona u Republici Srpskoj, rekao je vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Srpske Branislav Zeljković.

Epidemilog u Institutu Јelena Đaković Dević navela je da su testirana 582 uzorka, te da je prijavljen i jedan smrtni slučaj od posljedica virusa korona.

Ona je rekla da je prisustvo virusa korona registrovano u 28 opština u Srpskoj.

Najviše zaraženih u protekla 24 časa je u Banjaluci i to 27. Slijede Zvornik i Bijeljina sa po 12 slučajeva, Trebinje 10, Pale i Prijedor po šest…

Zeljković je istakao da je evidentno pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.

Veliki dio opština ima povećan broj pozitivnih lica na virus korona. Došlo je do narušavanje pridržavanja mjera koje su određene, a najveći rizik nose okupljanja građana – rekao je on.

Zeljković je istakao da zdravstveni sistem u ovom trenutku trpi veliki pritisak, apelujući na građane da se strogo pridržavaju svih mjera.

Instit od samog početka zagovara nošenje maski. Najvažnija mjera je fizička distanca od dva metra. Građani moraju biti svjesni prekoruka Instituta, jer je najveća odgovornost na svakom pojedincu – rekao je on.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider