U narednim danima pojačano testiranje na virus korona u Srpskoj

Izvor: RTRS

Objavio:

trebevic.net

- prije 3 mjeseci u

Republika Srpska

Foto izvor: Vlada_Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas sastanak Glavnog koordinacionog tima na kome je razmatrana situacija u vezi sa pojavom virusa korona u Republici Srpskoj.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija, sprovođenje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije i drugih institucija, kao i mjere podrške privredi usljed novonastale situacije.

Glavni koordinacioni tim zadužio je Ministarstvo privrede i preduzetništva, Ministarstvo finansija i Poresku upravu Republike Srpske da izvrše analizu trenutnog stanja u privredi Republike Srpske, te da predlože mjere podrške privrednim subjektima koji trpe štete u poslovanju, uzrokovane pojavom virusa korona.

Na sastanku je konstatovano da je smanjen broj ulazaka lica iz inostranstva, kao i da karantinski smještaj na graničnim prelazima funkcioniše nesmetano. Konstatovano je i da Republika Srpska ima dovoljno testova, te de će u narednim danima biti pojačano testiranje na zarazu virusom korona.

Glavni koordinacioni tim i danas je apelovano na građane da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona, kao i na lica kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

Ostavite komentar

Your email address will not be published.

Oglasi

Slider
Slider